Ми у Facebook
19.02.2016, 09:40

Частина українців може залишитися без субсидій

В управлінні соціального захисту однієї з облдержадміністрацій пояснили: субсидія призначається на рік, однак її розмір перераховується кожні півроку.
Якщо протягом року у субсідіанта змінився склад сім’ї, він зробив покупку на суму від 50 тис. гривень, або ж безробітний член сім’ї працевлаштувався, це може вплинути на продовження субсидії. Так, частина українських субсідіантов після перевірок Мінфіну і перерахунку можуть залишитися без допомоги від держави.

Скільки коштує кілометр української дороги

Як пояснили на “гарячій лінії” Кабміну, щоб отримати субсидію, необхідно звернутися із заявою та декларацією про доходи в місцеві органи соцзахисту. Рішення про те, чи покладена субсидія чи ні, повинні прийняти не пізніше, ніж через 15 днів.

У субсидії можуть відмовити:

Якщо в період 12 місяців до оформлення субсидії було придбано виріб або оплачена послуга на суму від 50 тисяч гривень.

Якщо субсидіант приховує додатковий дохід

Так, якщо один з членів сім’ї, наприклад, оплатив офтальмологічну операцію, вартістю 51 тис. гривень, субсидії такій сім’ї можуть відмовити. Однак остаточне рішення прийме спеціальна комісія. Як відзначають експерти з органів соцзахисту – подавати заяви на отримання субсидії можуть всі бажаючі.

Кого з матерів-одиночок позбавлять допомоги


У загальний дохід при нарахуванні субсидії також враховується заробіток від сільськогосподарської діяльності, здачі житла в оренду, дохід від банківських депозитів або цінних паперів. “Чи враховуються ті доходи, які отримані в рамках цивільно-правового договору – від здачі майна в оренду, продажу сільськогосподарської продукції і так далі”, – зазначили в Кабміні.

За матеріалами www.segodnya.ua





На правах реклами