Ми у Facebook
20.02.2016, 17:00

Овочі подешевшали

Подешевшав "борщовий набір" і тепличні "вітаміни"
Овочі та фрукти в Україні за тиждень з 6 по 12 лютого подешевшали на 2,3% після зростання на 0,8% тижнем раніше. Про це свідчить плодоовочевий індекс проекту "АПК-Інформ:овочі та фрукти"

Таким чином, уповільнення темпів зростання цін тиждень тому змінилося їх зниженням під впливом вкрай низького внутрішнього попиту і практично повної відсутності експорту.

Квартири в новобудовах подорожчають - прогноз

"Зниження цін в сегменті тепличних овочів, яку підтримали триваючу цінову стагнацією овочів "борщового набору" визначило цінові тенденції на попередньому тижні, – зазначає керівник проекту Тетяна Гетьман. – Одним з факторів тиску цін на "борщовий набір" на попередньому тижні стало збільшення поставок більш дешевої продукції з Білорусі, яка успішно конкурувала з вітчизняною на ринку України".

Ціни на свинину в Україні падають

Вперше за тривалий час на попередньому тижні не було відзначено змін цін в сегменті фруктів, продажі яких також помітно знизилися, відзначають експерти.

Найбільш активним залишався сегмент яблука, де вибір вітчизняної та імпортної продукції залишався досить широким.

Як повідомлялося, на початку 2016 року в Україні найбільше подорожала гречка. Піднялися ціни також на молоко і яловичину.





На правах реклами