Ми у Facebook
23.02.2016, 08:00

Фірма з Рівненщини допомагала "ДНР"

У серпні-грудні 2015 року рівненська компанія транспортувала у "ДНР" м'яса на 100 млн грн.
Фірма "Зевс ЛТД", яка зареєстрована у Дубні, що на Рівненщині, отримала мільйони російських рублів від фірм з Москви, а також окупованих територій України, про це пише Depo.Львів з посиланням на ухвалу Рівненського міського суду Рівненської області.

Слідчі встановили, що у серпні-грудні 2015 року "Компанія "Зевс ЛТД" поставила на користь підприємств, підконтрольних терористичній організації "ДНР", м’яса та м’ясопродукції на 1,5 тис. тонн на суму близько 100 млн грн.

Отримувачів продукції контролювали бойовик 2 батальйону 2 бригади НВФ "Оплот" "ДНР", начальник підрозділу розвідки із позивним "Кусок", міністр економічного розвитку "ДНР", його заступник.

Рівне: у дитячому візку шукали підозрілий предмет (+ФОТО)

У період поставок "Компанія "Зевс ЛТД" отримала 500 млн російських рублів. Кошти перераховували фірми з Москви, а також окупованих територій України (Донецька, Луганська областей та АР Крим). Зокрема, фірмі "Зевс ЛТД" перерахували гроші три московські компанії: "Арс", "Ніка" і "Некст".

Фірма "Арс" з 2012 року належить Яшутіну Ігорю Васильовичу. Фірму "Ніка" ідентифікувати не вдалося, оскільки в ухвалі не вказаний ані її номер, ані адреса реєстрації.

Компанією "Некст" володіють Зибінов Олександр В’ячеславович і Кацман Семен Маркович.

30 вересня 2015 року "Укрінтеренерго" підписало договір на поставку антрацитового вугілля з іншою фірмою Семена Кацмана — "Русснефтедобыча". Вартість цього контракту не розголошувалася. Фірма "Русснефтедобыча" зареєстрована у квітні 2014 року на Тверському бульварі, 18 у Москві — це приміщення ресторану "Империя", на сайті якого повідомляється, що він захоплений рейдерами.

Компанія "Зевс ЛТД" зареєстрована у місті Дубно Рівненської області. Засновниками фірми є кияни Костянтин Сенюков і Світлана Ланчук.





На правах реклами