Ми у Facebook
26.02.2016, 17:00

У яких випадках при зміні назв міст і сіл не потрібно переоформляти документи

Через закон про декомунізацію у частини міст і сіл України будуть змінені назви. Чи потрібно при цьому переоформлювати дозвільні документи?
Коли змінюється назва населених пунктів, районів та областей, але не змінюється фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління та обліку, переоформлювати документи дозвільного характеру не потрібно.

Чи стануть п'янцями жителі Радянського?

Водночас, відповідно до частини першої статті 4 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» (далі — Закон про дозвільну систему), виключно законами, які регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру встановлюється вичерпний перелік підстав для переоформлення документа дозвільного характеру.

У Рівному знайшли пельмені, які підлягають...декомунізації

У частині восьмій статті 41 цього Закону йдеться, що підставою для переоформлення документа дозвільного характеру є зміна місцезнаходження суб'єкта господарювання. Але статтею 93 Цивільного кодексу України встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку. Отже, переоформлювати документи дозвільного характеру не потрібно.

Джерело Урядовий портал





На правах реклами