Ми у Facebook
27.02.2016, 14:30

Чи перерахують рівнянам пенсії у березні?

Найближчим часом влада планує відновити перерахування пенсій, відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування". Таку інформацію надав заступник голови правління Пенсійного фонду України Микола ШАМБІР.
У п.2 ст. 42 цього документа сказано, що перерахунок пенсій проводять щорічно з першого березня поточного року в тому випадку, якщо середня заробітна плата в Україні, з яких сплачено страхові внески, за минулий рік зросла.  

Рівнянам, які здають у найм квартири, нагадують про необхідність сплатити податки

У цьому випадку раніше призначену пенсію підвищують на коефіцієнт, що дорівнює не менше 20% показника зростання середньої заробітної плати, завдяки чому всі пенсії суттєво зростають. Однак зазначена норма припинена до стабілізації економічної ситуації в Україні, відповідно до Закону “Про запобігання фінансової катастрофи і створення умов для економічного зростання в Україні” № 1166- VII від 27 березня 2014 року.

Всі пенсіонери та пільговики пройдуть перевірку

Саме її тепер збираються відродити. Однак, ще зарано радіти, бо малоймовірно, що буде зроблений перерахунок у березні цього року, так як на це у Пенсійного фонду відсутні кошти.
Джерело: “Вголос”.





На правах реклами