Ми у Facebook
02.03.2016, 08:00

Через Абромавічуса українським чиновникам заборонили публічно критикувати владу

Кабмін своєю постановою затвердив правила етичної поведінки держслужбовців, один з пунктів яких забороняє критику.
Постанова вже набула широкого розголосу та викликала хвилю обурень з боку високопосадовців. Адже чимало з них вважають, що постанова порушує статтю Конституції, якою гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів та переконань. Зокрема, з приводу постанови на своїй сторінці у Facebook вже встигла висловитися директор департаменту інновацій та інтелектуальної власності Міністерства економіки Олена Мініч:

“Не знаю - может совпадение, может случайность или действительно эти два события были связаны. Но на следующий день после того, как я опубликовала пост о том, что согласование государственных делегаций через секретариат КМУ происходит более, чем странным образом, мне передали бумажку подписать, что я обязуюсь выполнять новое постановление КМУ”.







Відповідно до постанови, держслужбовці мають бути ще й політично нейтральними, формувати позитивний імідж держави, бути ввічливими, доброзичливими і запобігати виникненню конфліктів у стосунках з громадянами, не використовувати державне майно у своїх цілях, не допускати надання переваг і виявлення прихильності до громадян, установ і підприємств, політпартій, громадських і релігійних організацій, не використовувати символіки політпартій під час виконання своїх обов'язків тощо.



Особливим пунктом постанови є пункт про те, що за порушення правил державні службовці нестимуть дисциплінарну відповідальність відповідно до закону.

Варто зазначити, що прийнята постанова була за тиждень після публічного виступу Айвараса Абромавічуса, під час якого він заявив про те, що йде у відставку з посади Міністра економічного розвитку.





На правах реклами