Ми у Facebook
11.03.2016, 21:30

До уваги рівненських рибалок - незабаром нерест

Рівнерибохорона інформує про обмеження вилову риби на цей період.
Рибалкам добре відомо, що з настанням більш теплих та стабільних температурних показників розпочнеться нерест.

Нерест — це все те, що відноситься до відкладання ікри риб і її запліднення. Для різних риб це проявляється по-різному. У більшості з видів, а саме тих, які мешкають у водоймах нашої області нерест проходить з весни до початку літа: в квітні нереститься щука, з середини до кінця травня - окунь, судак, лящ, короп, карась.

Для того, аби риба «пішла на нерест» й відбувся природний процес відтворення, їй необхідна велика кількість сприятливих природних факторів. Тому Рівнерибоохорона попереджає, що люителям риболовлі невдовзі доведеться заховати всі свої рибацькі снасті й залишити на озброєнні максимум – спінінг або вудку із одним гачком. А рибалкам-любителям, які з нетерпінням чекають на нерест аби скористатися й отримати якісь власні вигоди з того, нагадують про адміністративну та кримінальну відповідальність за протиправні дії під час ходу риби на нерест.

Про точні дати встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів на водоймах області Рвінерибоохороною буде повідомлено пізніше.

За матеріалами прес-служби Рівнерибоохорони.

Статті до теми:

Як рівняни ловили рибу на Нобелі

У які місяці року найкраще клюють соми і щуки? (ТАБЛИЦЯ)

"Рибні місця Рівненщини" — сайт для любителів активного відпочинку





На правах реклами