Ми у Facebook
15.03.2016, 07:40

Рівнянка розповіла про участь у телешоу "Міняю жінку"

Нещодавно 44-річна Раїса Хаврук з Рівного разом зі своїм 46-річним чоловіком Юрієм узяли участь у програмі міжнародного обміну «Міняю жінку». Учасниця зізнається: подаючи заявку на проект, просила, щоб її відправили в якусь екзотичну країну.
Організатори побажання врахували й доставили аж у Камбоджу.

Поставила умову: їде в екзотичну країну

Раїса Хаврук – власниця одного з кафе на околиці міста. Свою підприємницьку діяльність жінка розпочала ще на початку 90-х років. А почалося все, пригадує, із заробітків у Польщі. Тоді вона перебувала у декретній відпустці.

– У мене такий характер, що не можу працювати на когось, бути чиєюсь підлеглою. Коли декрет закінчувався й постало питання: повертатися на роботу чи створювати щось своє, позичила грошей, купила автомобіль і почала возити з Польщі овочі та фрукти, – пригадує Раїса. – З того, власне, й почався мій бізнес. Згодом створила мережу продуктових магазинів, набула певного досвіду. Пізніше відкрила кафе. З того й живе наша сім’я: я керую магазином та кафе, чоловік Юра їздить на заробітки.

ДИВИТИСЯ ПРОГРАМУ

Жінка швидка, ділова, темпераментна й амбіційна. Помітно, звикла все тримати під контролем.

– Це була моя ідея взяти участь у «Міняю жінку», – зізнається Раїса Хаврук. – Справа в тому, що в мене є кредит, тож вирішила таким чином заробити грошей на його погашення. Участь у програмі непогано оплачується. Заповнила на сайті заявку, а через деякий час мені подзвонили й сказали, що нашу родину запрошують на зйомки. Це була зима, вигляд біля кафе не надто привабливий, тож поставила умову – або чекаєте літа, або я відмовляюся від участі. Також назвала їм свої умови: зніматимуся лише в тому випадку, якщо мене відправлять у якусь екзотичну країну, до того ж не буду говорити нічого поганого про нову сім’ю й не готуватиму на проекті.

У Камбоджі мати розпоряджається грішми жонатих синів

Раїса потрапила в бідну родину з міста Сіемреап. Подружжя, з яким мінялися мамами, значно молодше за українців. Кхмерка Сампо безробітна, її чоловік Макар – гід та перекладач, для додаткового заробітку катає туристів на місцевому виді транспорту тук-туку. Натомість у Камбоджі, куди вона приїхала за обміном, панують зовсім інші порядки, люди тут невибагливі у побуті. До того ж головною у кхмерських родинах є найстарша жінка в домі – саме їй усі члени сім’ї віддають зароблене, а вона розпоряджається грішми на власний розсуд. Не стало винятком і молоде подружжя Сампо та Макара, з якими рівняни на тиждень помінялися дружинами. В цьому сімействі головна мама Макара.

Режисер передачі "Міняю жінку" служить у війську у зоні АТО

– Там повна антисанітарія. Над відкритими каструлями з їжею літають мухи, – розповідає жінка. – Родина з десяти чоловік тісниться у невеличкому будиночку, сплять по кілька людей у кімнаті.

Подружнє ліжко Макара й Сампо від ще одного спального місця відділяє лише шторка. В них усе спільне. Чесно кажучи, навіть уявити не могла, що хтось у наш час хоче існувати в таких умовах. Вони живуть погано не тому, що країна бідна, а тому, що так хочуть. Кхмери керуються принципом: є сьогодні рис – і слава Богу, про завтра подумаємо завтра. А ще вони страшенні марнотрати. Зовсім не вміють розпоряджатися грішми. Наприклад, у сім’ї, де я жила тиждень за обміном, нема холодильника. Проте вони мають ноутбука й телевізора. Хоча загалом країна мені сподобалася. Та й про Макара із Сампо була непоганої думки. Він розумний і старанний чоловік, знає кілька мов, як для своєї країни, непогано заробляє. З ним дійсно було цікаво проводити час.

– Чи відрізняється телевізійна версія проекту від того, що відбувалося насправді? – цікавлюся.


– Ні. Проте нам не казали, які саме епізоди ввійдуть у ефір, – продовжує Раїса. – Однак коли побачила програму по телевізору, ладна була Сампо із землею перемішати. Вона з мого чоловіка жлоба зробила. Сказала, що Юра жадібний, бо оплатив їй лише годину катання на ковзанах, а вона хотіла дві. Ми ж мовчали, що вона, коли приїхала в Рівне, від’їстися не могла.

За матеріалами visnyk.lutsk.ua






На правах реклами