Ми у Facebook
15.03.2016, 17:20

Перший політик уже подав е-декларацію


Єгор Соболєв ставши першим політиком, який подав декларацію про доходи в електронному форматі.
Глава комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв ставши першим політиком, який подав декларацію про доходи в електронному форматі.

Соболєв зізнався, що на заповнення е-декларації він витратив півдня. «Думаю, це через відсутність звички», – зазначив нардеп.

Як в Україні боротимуться з бідністю

- У мене досі є кілька питань, я спеціально приніс з собою документи, я не впевнений, що всі доходи правильно описав. Це треба закладати в традицію. Власне, тому я і погодився стати прикладом для того, щоб випробувати на собі – працює чи не працює, – додав Соболєв.

Сьогодні Верховна Рада України нарешті прийняла законопроект №3755 з президентськими поправками про введення електронного декларування для чиновників.

Верховну Раду пікетують аграрії

Це означає, зокрема, введення електронного декларування вже в 2016 році, починаючи з вищих посадових осіб, суддів та прокурорів. Крім того, за недостовірні відомості в деклараціях передбачена кримінальна відповідальність у випадку, якщо сума невідповідності перевищує 250 мінімальних заробітних плат чиновника, тобто більше 300 тис. грн. Також передбачаються альтернативні до ув'язнення санкції, а саме – адміністративна відповідальність.

За матеріалами «Слово і Діло»





На правах реклами