Ми у Facebook
17.03.2016, 09:00

Рівненські нардепи кличуть колег у Рівне на звіт про боротьбу міліції з бурштинокопачами

Звернення вони спрямували до Голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем'якіна.

Це зробили депутати Верховної Ради Андрій Лозовий, Сергій Євтушок,Олег Осуховський. Також звернення колег підтримала уродженка Рівного Тетяна Острікова.

Голова Рівненської облдержадміністрації просить в Авакова підсилення для боротьби з бурштинокопачами

У зверненні нардепи просять невідкладно провести виїзне засідання парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності в Рівному і заслухати на ньому звіт про ситуацію із боротьбою з незаконним видобутком бурштину в.о. начальника Нацполіції області Сергія Максимова, першого заступника Голубоша. Після цього депутати просять підготувати рекомендації щодо кадрової політики Міністерства внутрішніх справ.

У зверненні вони пишуть про те, що постійно з'являється нова і нова інформація про можливу участь у причетності до нелегального бурштинового бізнесу в області співробітників Міністерства внутрішніх справ. Звертають увагу на те, що "під час керівництва Сергієм Максимовим міліцією Рівненщини з будівлі обласного управління зникли $ 80 000 та 136 кілограм (!) конфіскованого бурштину, за його втручання були призначені начальники районних управлінь МВС у Зарічному, Сарнах, Дубровиці, Рокитному, начальник відділу спецміліціі ВСМ, заступник начальника обласного управління по кримінальній міліції. Усі вони були перетягнуті ним з Житомирської області, де прославилися ймовірною участю у схемах із незаконного видобутку бурштину".

ВІДЕО: у масштабній бійці на Рівненщині взяли участь понад півсотні бурштинокопачів

У зверненні згадують збройні конфлікти з перестрілками, які, на думку нардепів, пов’язані з тим, що співробітники МВС кришують або безпосередньо беруть участь у незаконному видобутку бурштину у Сарненському, Березнівському, Зарічненському, Володимирецькому, Рокитнівському та Дубровицькому районах Рівненщини. Обурюються тим, що заступники Максимова під час проходження переатестації тікали від атестаційної комісії нібито на "лікарняний", щоб уникнути відставки. І пишуть, що члени атестаційних комісій неодноразово заявляли про спроби впливу Максимова на рішення комісій.

Рівненський нардеп назвав "підводні камені" прийнятого вчора "безвізового" закону

Не обминули увагою нардепи у зверненні і те, що комісія обласної ради з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією одноголосно постановила, що перебування т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Сергія Максимова на своїй посаді перешкоджає реформуванню поліції в області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ