Ми у Facebook
29.03.2016, 18:00

Письменник з Дубна Микола Тимчак презентував у Рівному нову збірку

Це відбулося в музеї «Просвіти» школи №15.
Присутні на зустрічі мали можливість переглянути відеопрезентацію про розмальовані Миколою Тимчаком церкви, створені ним скульптури, пам’ятні барельєфи та знаки на Рівненщині, Волині, Тернопіллі, пригадати низку телепередач з його участю як поета-пісняра і, звичайно, послухати поезію. Учасники заходу декламували найкращі рядки з творів поета. До слова про Миколу Тимчака доєдналися колеги по перу: Микола Береза, Галина Гнатюк, Анна Лимич.

Першу в Україні книгу-поему про нелегальний видобуток бурштину презентували у Рівному

Проте найбільше вразило присутніх безпосереднє спілкування з митцем, який невимушено і душевно презентував свою нову збірку «Крила на вітрі». Прихильники творчості літератора довго не відпускали митця.

Рівнянин, дослідивши свій рід, знайшов зв'язок з Булгаковим, королем Ягайлом і Руданським

Нагадаємо, що Микола Тимчак працював учителем української мови й літератури, викладачем Дубенського культосвітнього училища, головним спеціалістом з питань національного і духовного відродження Дубенської районної державної адміністрації, заступником голови адміністрації з питань культури, освіти й медицини. Він започаткував щорічне Свято козацької слави на Козацькому редуті біля Дубна, Свято українського вояцтва в селі Майдан на Дубенщині. За вагомий вклад у життя міста Дубно нагороджений почесною відзнакою «Кришталевий жолудь». Є автором слів гімну Дубна.

Член ради міського об’єднання товариства «Просвіта» Г. Коломис.





На правах реклами