Ми у Facebook
31.03.2016, 19:20

Останніми півфіналістами Чемпіонату АБЛ стали «ЛАВІСС» та «Водник-НУВГП» [+Відео]

За результатами останніх матчів 1/4 фіналу тринадцятого Чемпіонату Аматорської баскетбольної ліги Рівненської області визначилися останні два півфіналісти. Ними, дещо несподівано, стали «ЛАВІСС» та «Водник-НУВГП», які не вважалися фаворитами у своїх парах, на відміну від «Магнату» та «Baltic House».
Як повідомляє сайт АБЛ, «Магнату» в другому матчі чвертьфінальної серії необхідно було відіграватися за поразку в першому матчі від «ЛАВІССА». Проте «магнатівців» поступилися і в другому матчі серії до двох перемог та припинили боротьбу за медалі. А от минулорічний бронзовий призер «ЛАВІСС» боротьбу продовжить.

БК «ЛАВІСС» - БК «Магнат» - 62:59 (15-18; 10-15; 25-18; 12-8)

БК «ЛАВІСС»: Захожий Олександр 17, Чиж Василь 20, Чорнолоз Степан, Марков Сергій 22, Кравченко Василь, Ткачук Стас, Кучик Андрій, Мельник Дмитро 3, Максимчук Вітя, Кучик Сергій.
БК «Магнат»: Бугаєвський Андрій 3, Волошин Олексій 7, Коваль Вадим 18, Федорчук Василь 10, Безкоравайний Ростислав, Рудик Роман 13, Кашуба Анатолій, Скотаренко Паша, Жартун Володимир 5, Королюк Борис 3.




У протистоянні третьої та шостої команди регулярного сезону для визначення півфіналіста знадобилося аж три матчі. «Baltic House» перемігши у першому матчі, вважався безсумнівним фаворитом і другого протистояння, особливо після стартових хвилин, які студенти програли 1:19. Але далі останні зуміли оговтатися від такого початку і практично зрівняти рахунок у поєдинку. Розв'язка поєдинку настала майже з фінальною сиреною. Олександр Онищук зрівняв рахунок 79:79, атака відчаю «Водник-НУВГП» завершується неймовірно - Олександр Целюк послизнувся і не встиг за Олегом Демчуком, здалося, той навіть сам розгубився коли в абсолютній самотності отримав м'яча перебуваючи під кошиком суперника, і разом з сиреною заробив переможні два пункти. Отож 81:79 на користь «Водник-НУВГП», і учасник півфіналу мав визначитись в третьому поєдинку цих команд.

БК «Водник» НУВГП - БК «Baltic House» - 81:79 (10-22; 24-14; 25-23; 22-20)

БК «Водник» НУВГП: Зарічнянський Віталій, Стоноженко Михайло 20, Клочок Дмитро 1, Берук Євген 14, Тишкун Віталій, Отроцький Станіслав, Тимощук Дмитро 20, Базилюк Владислав 4, Хращевський Олександр 10, Самчук Сергій, Демчук Олег 12, Балдич Станіслав, Герман Андрій, Миронець Віктор.
БК «Baltic House»: Мазурик Богдан, Сотник Денис 29, Омельковець Роман, Ковалевський Вячеслав, Лелюх Олексій 12, Труш Ігор, Целюк Олександр 8, Онищук Олександр 9, Нехай Максим 2, Савчук Євген, Меленюк Сергій, Дубнюк Анатолій, Кіба Сергій, Холод Климентій, Горєнков Юрій 12, Семенюк-Кондратюк Іван 7.




Третій поєдинок розпочався за сценарієм попередньої гри цих команд. БК «Baltic House» зі стартових хвилин упевнено захопив ініціативу в матчі і безжально громив суперника, тож перша чверть на їх користь 24:10. Як і в попередній грі "Водник-НУВГП" зумів переломити хід поєдинку і в наступній десятихвилинці скоротив відставання до двох пунктів 33:35. Проте в середині третьої чверті майданчик змушений був залишити найрезультативніший гравець АБЛ Денис Сотник. Виявилось, що і його на площадці немає кому замінити, а «водники» вже готувалися «добивати» суперника. Так перед заключною чверті студенти вже були попереду 57:49. Заключні дві хвилини команди завершили за рахунку 3:8, і «Водник-НУВГП», здобувши упевнену перемогу 79:65, сенсаційно вибив минулорічного срібного призера АБЛ з боротьби за медалі.

БК «Baltic House» - БК «Водник» НУВГП 65:79 (24-10; 11-23; 14-24; 16-22)

БК «Baltic House»: Мазурик Богдан, Сотник Денис 15, Омельковець Роман, Лелюх Олексій, Труш Ігор 4, Целюк Олександр 8, Онищук Олександр 4, Нехай Максим 4, Савчук Євген, Меленюк Сергій, Холод Климентій, Горєнков Юрій 16, Семенюк-Кондратюк Іван 14.
БК «Водник» НУВГП: Зарічнянський Віталій, Стоноженко Михайло 17, Клочок Дмитро 4, Берук Євген 14, Тишкун Віталій, Отроцький Станіслав, Тимощук Дмитро 30, Базилюк Владислав, Хращевський Олександр 5, Самчук Сергій, Демчук Олег 9, Балдич Станіслав, Герман Андрій, Миронець Віктор.




МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

В Аматорській баскетбольній лізі розпочалися матчі play-off

Другим до півфіналу чемпіонату АБЛ вийшов «Волиньбаскет-2-КДЮСШ»

Тож вже цього тижня команди зіграють перші півфінальні матчі плей-офф тринадцятого Чемпіонату Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини. Як і на першому етапі команди гратимуть до двох перемог. Так у четвер в Спорткомплексі «НУВГП» о 17:30 зіграють БК «Волиньбаскет 2 - КДЮСШ» - БК «Водник» НУВГП, а за ними, орієнтовно о 19:00 на майданчик вийдуть БК «Маяк» - БК «ЛАВІСС».

Нагадаємо, що Аматорська баскетбольна ліга Рівненщини з сезону 2014-2015 є відбірковою групою «Центр» у Чемпіонаті області з баскетболу. Фіналісти АБЛ автоматично отримують право змагатися у «Фіналі чотирьох»" обласного чемпіонату.

Тринадцятий чемпіонат Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини проводить Громадське об'єднання «Баскетбольний клуб «БК-93», Рівненська обласна федерації баскетболу, Управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної андміністрації. А також за підтримки офіційного дистриб'ютора компанії «SPALDING» в України та мережі магазинів КТС.






На правах реклами