Ми у Facebook
07.04.2016, 17:15

Все, що треба знати рівнянам про Благовіщення

Благовіщення — одне з найбільших свят у році. За церковним календарем свято відзначається 7 квітня — в той день, коли архангел Гавриїл провістив Діві Марії, що вона непорочно зачне від Cвятого Духа і народить Сина Божого — Ісуса.
ІСТОРІЯ СВЯТА

Коли Марії було 12 років, Бог сповістив, що вона народить Сина Божого. А після того, як Марію заручили з Йосифом, з'явився до неї архангел Гавриїл і сказав: "Радуйся, благодатна, Господь з тобою. Зачнеш у лоні і породиш сина і назвеш його Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься, і дасть йому Господь Бог престіл Давида, батька його, і царюватиме над домом Якова повіки та й царству його не буде кінця".

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ НА БЛАГОВІЩЕННЯ


Який цей день - такий і кінець місяця.

Якщо на Благовіщення сонце сходить на чистім небі, то весна рання, якщо в полудень - середня, якщо ясно ввечері - пізня.

МОЛИТВИ НА БЛАГОВІЩЕННЯ

Пресвята, преблагословенна Богородице!
Просвіти наші серця та наповни їх милосердям і любов’ю до Бога, щоб ми дякували Тобі, о, Всепіта, і підносили свої серця та молитви до Господа.

Отож, поспіши направити наші помисли до єдиної Правди та Любові — до Небесного Творця. І своїми молитвами випроси у Нього прощення наших провин, бо їх не злічити. Щоб наші душі зігрівалися теплом Божої любові та прославляли Його навіки.

ЧОГО НЕ МОЖНА РОБИТИ У БЛАГОВІЩЕННЯ (+ТРАДИЦІЇ)

Правда, працювати, а тим більше на землі, 7 квітня суворо заборонялося, та й ніяких справ не можна було починати.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ