Ми у Facebook
11.04.2016, 16:30

Рівненську бурштинову "кришу" покарають. Якщо упіймають

Докази причетності правоохоронців до кришування нелегального видобутку бурштину виявили у суботу, 9 березня на Рівненщині.
На "кришувальників", як повідомив заступник прокурора Рівненщини Андрій Боровик, поскаржилися мешканці Дубровицького району. За їхніми словами, четверо-п'ятеро осіб у формі правоохоронців і з масками на обличчях приходили до них, щоб забрати гроші, бурштин та цінні речі. Оскільки дубровиччани цих вимагачів зняли на телефони, вдалося встановити їхні особи.

Претендента на рівненський бурштин Короткова виявили у Радикальній партії

Працівники СБУ та поліції за підтримки спецпідрозділу «Альфа» здійснили обшуки "штабу" "кришувальників" бурштинового промислу і причетних до нього бурштинокопачів. У гаражному кооперативі знайшли сім автомобілів з 6 кг обробленого та необробленого бурштину, 12 мотопомп, 10 генераторів, понад 150 пожежних рукавів, інше знаряддя, призначене для незаконного видобування бурштину, 4 одиниці зброї, патрони до неї, гранату, 32 мобільних телефони. А вдома у правоохоронців знайшли гроші, в тому числі іноземну валюту, на загальну суму понад 270 тисяч гривень. Це, підозрюють, належало правохоронцям Дубровицького райвідділу поліції, які "кришували" бурштиновий бізнес.

Бурштинове сяйво. Як держава зробила з поліщуків злодіїв-бурштинокопачів

"Кришувальникам" загрожує до 15 років за гратами, якщо їх, звісно, впіймають. Адже, як повідомила прес-секретар прокурора області Людмила Суржук, нині "кришувальники" не затримані. Бо їх не було на місці у момент вилучення знаряддя видобутку бурштину. Тож спочатку правоохоронці мають зібрати докази, оголосити про підозру, а тоді вже садити підозрюваних до слідчого ізолятора. Зрозуміло, що "кришувальники" навряд чи мирно чекатимуть у своїх домівках, щоб правоохоронці їх затримали.











На правах реклами