Ми у Facebook
13.04.2016, 08:15

Переселенцям на Рівненщині готові надати фінансову допомогу

Переселенці, які проживають на Рівненщині, можуть отримати грошову допомогу для вирішення своїх проблем.
КримSOS і Агентство ООН у справах біженців продовжують грантову програму підтримки ініціатив переселенців у 17 регіонах України. Зокрема, отримати грант можуть претенденти з
Рівненської, Київської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Волинської, Херсонської, Кіровоградської, Житомирської, Вінницької, Хмельницької, Чернігівської, Полтавської та Черкаської областей. Про це повідомляє сайт КримSOS.

Яке прізвище в Україні найпопулярніше

Мета цієї програми — підтримати переселенців у їхніх спробах покращити власне життя. Програма не спрямована на поліпшення житлових умов і гуманітарної ситуації конкретної сім'ї, на закупівлю продовольчих та непродовольчих товарів, призначених для гуманітарної допомоги переселенцям, а також на покриття довгострокових адміністративних витрат і заробітної плати учасників проекту. Також допомога не надається у вигляді готівкових коштів.

Натомість на грант можуть претендувати проекти, які мають на меті: інтеграцію і побудову діалогу між переселенцями і місцевими громадами, захист прав переселенців, зміцнення ініціатив та спільнот внутрішньо переміщених осіб (ВПО), надання підтримки жінкам і вирішення проблеми гендерно-обумовленого насильства, а також захисту людей з особливими потребами та інших соціально незахищених груп населення, інше.

Скоро в Україні приватизують 21 аграрне підприємство


Участь у конкурсі можуть як зареєстровані організації, так і незареєстровані волонтерські групи, що складаються, мінімум, з трьох осіб, з яких двоє є переселенцями (не менше 50% групи повинні бути переселенцями), волонтерська група/організація, яка активно працює в сфері допомоги переселенцям.

Грантові заявки повинні відповідати наступним вимогам:бюджет проекту до 25 000 грн (сума може переглядатися в окремих випадках), проект має некомерційний, неполітичний і недискримінаційний характер, проект спрямований на вирішення викликів/проблем різного характеру, з якими зіштовхуються внутрішньо переміщені особи, проект актуальний в регіоні його планованої реалізації, адекватна кількість прямих/непрямих бенефіціарів, проект має належати до згаданої географії, довгостроковість результату проекту, бажана співпраця з владою та іншими громадськими організаціями/ініціативними групами, на місцевому/національному рівнях.

Якщо у вас виникли питання, пишіть на help@krymsos.com або телефонуйте по буднях з 10:00 до 19:00 на (044) 364-37-28 (вартість дзвінка – за тарифом вашого оператора на номер вашого оператора).

Нагадаємо, що на Рівненщині, згідно даних UNHCR, проживає більше трьох тисяч переселенців





На правах реклами