Ми у Facebook
13.04.2016, 10:28

Рівняни обурені тим, що в області немає вакцини від сказу

Вакцин від сказу у місті, як і в області досі немає. Така ситуація склалася не тільки у Рівному, по всій Україні - масовий брак вакцин.
Нагадаємо, що
у Рівному лабрадор напав на 10-річного хлопчика
. Під час обстеження батькам сказали про те, що вакцини від сказу в області немає. Єдине, що порадили батькам - це спостерігати за станом собаки і якщо через 15 днів він здохне, то це означатиме, що хворий на сказ.

Адже сказ - це смертельне захворювання. Врятувати життя хлопчика, якщо тварина була скажена, зможе тільки вакцина, яку треба зробити в період інкубаційного періоду хвороби. Але в області вакцини немає взагалі.

- На Рівненщині ситуація така ж, як і по всій Україні. Вакцин від сказу немає. Міністерство обіцяє, що наприкінці квітня може з'явитися вакцина харківського виробництва,- пояснює головний спеціаліст облуправління охорони здоров’я Рівненщини Людмила Яценя. - Але зараз усі запаси вичерпано. Тому ми нічого не можемо запропонувати батькам.

У коментарях на OGO.ua рівняни писали гнівні коментарі з приводу відсутності вакцин в обласному центрі. Люди вважають, що державі абсолютно байдуже до здоров'я її мешканців.

- Як так можна жити? Що це за країна, якщо після укусу собаки людина може померти. Вакцин немає і ми далі чекаємо не знати самі чого, - цитуємо один з коментарів.





На правах реклами