Ми у Facebook
14.04.2016, 20:00

5 правил зразкового батька: поради рівнянам

Відомо, що характер та усі схильності дитини закладаються ще в дитинстві. Будь-яка, на перший погляд, незначна помилка у вихованні може мати в майбутньому тяжкі наслідки як для дитини, так і для самих батьків. Як має поводитися тато, щоб бути прикладом для своєї дитини і виховати гарну та щасливу людину — радять фахівці з дитячої та підліткової психології.

1. Безпека без тотального контролю


Надмірна опіка у дитинстві — суцільні проблеми в майбутньому. Занадто контрольована дитина не навчиться долати життєвих труднощів, боятиметься незнайомих речей та явищ і самостійних рішень. Звісно, батьки відповідальні за безпеку дитини. Однак, не варто перегинати палицю. Дозвольте дитині пізнавати світ.


2. З'ясування стосунків — за дверима дитячої



Модель поведінки, моральні принципи і навіть сексуальні вподобання закладаються у дитини з раннього віку. Тому не варто конфліктувати на очах у дитини. Якщо вже виникла необхідність з'ясувати стосунки з дружиною, зробіть це наодинці. Ще гірше для психіки дитини — розлучення батьків. Але коли дійшло до цього, то, принаймні, збережіть поміж собою добрі стосунки. Інакше хлопчик виросте підкаблучником, а дівчинка — стервом.

3. Перемагай страхи


І йдеться наразі не про твої власні страхи перед батьківством, а про уявні страхи дитини - “бабая”, який сидить під ліжком чи у шафі, або приходить у снах. Ти ж батько — найсильніший і найсміливіший у світі для твоєї дитини. Вийди на поєдинок зі страшком і здолай його навіки. Для цього психологи радять разом із дитиною намалювати чи виліпити уявного ворога, а після того відшукати його слабкі місця, обговорити їх і прийти до висновку, що колишнє страхопудало - насправді кумедна і нешкідлива істота.

4. Відповідай на питання


Діти нерідко ставлять незручні чи дивні питання. Але на те ти й батько, щоб знати геть усе на світі. Завжди будь готовий пояснити чому трава зелена, звідки беруться діти і чи є життя після смерті. Підвищуй кваліфікацію у цьому напрямку із профільною літературою, її наразі не бракує у книгарнях та в інтернеті.

5. Хвали за результат


Із часом твоя дитина виростає з того віку, коли “Ой, який молодець, як гарненько покакав!” У дитсадку чи у школі доведеться показати істотніші досягнення, щоб заслужити похвалу від старших. Готуй свою дитину до цього заздалегідь: знаходь час, щоб разом вивчити щось нове. Малюйте, робіть аплікації, учіть вірші. Хвали малюка лише за результат. Але не залишай без уваги і помітні старання: він повинен знати, що ти його цінуєш.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води