Ми у Facebook
16.04.2016, 17:30

У Рівному побувала людина-сенсація

Нещодавно в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася зустріч з вісімнадцятиразовим рекордсменом світу з гирьового спорту Євгеном Гончаренком. Таким чином, КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської облради долучився до проекту «Жива книга».
Організатором дійства став автор книги «Людина-сенсація», власний кореспондент Всеукраїнського тижневика «Експрес», заслужений журналіст України – Володимир Ісаєв. Всі присутні мали можливість ознайомитися з відео презентаціями, в яких були представлені герої його книги. Серед них людина-рентген, жінка-магніт, садівники, котрі в українському кліматі вирощують екзотичні фрукти, лікарі, які проводять унікальні операції та інші.

Під час презентації рекордсмени розповів про своє життя, спортивні досягнення, боротьбу з тяжкими хворобами. Герой зустрічі не був професійним спортсменом до 45 років. Натомість займався наукою, працював інженером, був викладачем. Окрім того, літній богатир має на своєму рахунку ряд винаходів в хімічній промисловості, а після виходу на пенсію почав ще й писати вірші і статті для журналів.

Всі присутні мали можливість особисто поспілкуватися з «Людиною-сенсацією» і висловити своє захоплення таким видатним українцем. А щоб продемонструвати свою спортивну форму, 77-річний чоловік просто посеред бібліотечного залу показав вправи з гирями.

«За останні 32 роки спортивного життя Євген Гончаренко встановив величезну кількість рекордів в гирьовому спорті, взяв участь в десятках змагань як в Україні, так і за межами нашої держави. Такі унікальні досягнення київського силача були здобуті не завдяки, а всупереч страшним діагнозам, які лікарі діагностували на той момент 45-річному чоловіку. Він зумів не просто перемогти недугу, а й досягти видатних результатів у спорті», - повідомили у КЗ«Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської облради.

Такі унікальні досягнення київського силача були здобуті не завдяки, а всупереч. Всупереч страшним діагнозам (виразка шлунку і миготлива аритмія), котрі лікарі діагностували на той момент 45-річному чоловіку. Він зумів не просто перемогти недугу, а й досягти видатних результатів у спорті. Заборона підіймати більше 10 кг стала стимулом працювати з штангами понад 100 кг. І таким чином регулярно тренуючись і поступово збільшуючи навантаження Євген Гончаренко зумів не просто побороти хвороби, а й набрати таку форму, якої не мав будучи зовсім молодим і здоровим чоловіком.

В такі результати, вже не молодого атлета, відмовлялися вірити лікарі. Мовляв: «не можливо побороти подібні недуги лише спортом». На що дідусь тільки посміхався і демонстрував рельєфний прес. Не одразу повірили в таке диво і гості заходу, під час якого з словами захоплення виступили психолог Олег Веренков, парашутист Борис Скибінський, фотохудожник Олександр Харват та інші. Всі присутні мали можливість особисто поспілкуватися з «Людиною-сенсацією» і висловити своє захоплення таким видатним українцем. А що б і на ділі продемонструвати можливості свого тіла 77-річний чоловік, просто посеред залу продемонстрував вправи з гирями.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

У Рівному відбувся відкритий чемпіонат області з пауерліфтингу

Рівненські спортсмени відзначилися на Чемпіонаті України з легкої атлетики

На знак поваги до «Людини-сенсації» Євгену Гончаренку було вручено унікальне видання «Рівненщина спортивна», упорядником якого є КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та подарунок від Відділення НОК України в Рівненській області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ