Ми у Facebook
17.04.2016, 16:15

Силою милим не будеш: рівненські депутати не бажають працювати з "поновленим" головою

Колишній голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук продовжує розпалювати боротьбу за посаду. Вчора він з людьми в камуфляжі намагався зайняти робочий кабінет. Такі дії керівництво обласної ради та депутати різних фракції вважають тиском на колегіальний орган і безрезультатним "маски-шоу".
Володимир Ковальчук прийшов у раду з судовим виконавцем із Києва. Вимагав негайно його поновити за рішенням суду. Від Олександра Корнійчука, якого депутати обрали замість нього, хотів побачити заяву на звільнення. Однак такі дії наразилися на супротив не лише діючого керівництва, а й лідерів інших депутатських фракцій. Знайти вихід із конфліктної ситуації депутати спробували на засіданні президії.

Діючий голова Олександр Корнійчук наголосив, що рішення про поновлення попередника створило правову колізію та обов'язково оскаржуватиметься.

— Нехай суд роз'яснять, як діяти далі, тому що закон "Про місцеве самоврядування" і регламент обласної ради чітко вказує — голову обирають тільки депутати, — прокоментував виданню пан Корнійчук. — Ми обов'язково будемо подавати апеляцію, але після роз'яснень суду.

Представник найбільшої фракції та голова бюджетної комісії Юрій Благодир констатував — всі спроби Володимира Ковальчука повернутися на посаду через суд будуть безрезультатними.

— Людина показала свою повну неефективність. Недовіру йому висловили 2/3 депутатів обласної ради. З ним не має бажання працювати жодна фракція. Це не політичний конфлікт, а питання конструктивної роботи, — підкреслив Юрій Благодир.

Скандал навколо посади голови обласної ради лідер фракції "Батьківщина" Микола Кучерук теж сприймає негативно. В коментарях виданню заявив, що чекають роз'яснення суд, як виконати постанову в правовий спосіб.
"Щоб у нас не було більше таких "маски-шоу", — цитує лідера "Батьківщини" видання.

Рішення президії чітко показала настрої депутатів різних фракції. Вони підтримали звернення до Президента, Верховної Ради, Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. У ній поскаржилися на суб'єктивність і упередженість судді Рівненського окружного адміністративного суду Андрія Сала, який поновив на посаді Володимира Ковальчука. Фактично цим показали, що не бажають працювати з поновленим "головою".

До теми:

Ковальчук та його соратники намагаються захопити крісло голови Рівненської облради

Керівництво Рівненської обласної ради: Спроби екс-голови повернутися на посаду через суд будуть безрезультатними





На правах реклами