Ми у Facebook
18.04.2016, 17:20

На Рівненщині судили за стрільбу екс-представника Президента Ющенка

Мова йде про Михайла Бузинарського, колишнього заступника начальника відділу спецоперацій МВС та екс-представника Президента Віктора Ющенка в області, який у вересні 2014 року зчинив стрілянину поблизу Рівного і поранив двох далекобійників.
Михайло Бузинарський - колишній заступник начальника відділу спецоперацій МВС, якого судять за нанесення тяжких тілесних ушкоджень з табельної зброї. На черговому засіданні суду він, втім, більше говорить про свої поранення. Одне в ногу. Потерпілі заперечують: кажуть, що це - самостріл.


На Рівненщині "на гарячому" спіймали адвоката (+ФОТО)

"У прокуратурі є витяги з моєї історії хвороби центрального військового шпиталю, куди я потрапив внаслідок отримання численних вогнепальних поранень в цьому інциденті", - говорить Михайло Бузинарський, підозрюваний.

Нагадаємо, Михайло Бузинарський влаштував стрілянину на трасі Київ-Чоп. Вогонь відкрив з табельного пістолета системи Стєчкіна по далекобійниках. Адже ті зробили йому зауваження за небезпечну їзду.

Бузинарський довго переховувався, ігнорував слідство, і не раз порушував умови домашнього арешту. Потім його ніяк не могли знайти, щоб вручити підозру. Тепер адвокат вимагає відводу прокурора-обвинувача.

Мовляв, той постійно порушує права підозрюваного і його захисника. Наприклад, не дає часу ознайомитись із матеріалами справи.

"Тут є порушення прав як моїх, так і мого підзахисного, на які я посилався. Тож прокурор зобов'язаний був би сам оголосити собі самовідвід", - говорить Володимир Сокаль, адвокат Михайла Бузинарського.

Техногенна катастрофа на річці Случ: чи загинуть риба та раки на Рівненщині? (ФОТО, ВІДЕО)

Прокурор вважає все це безглуздими звинуваченнями.

"Вибачте, кримінально-процесуальний кодекс зобов'язує мене встановлювати всі ці обставини. Те, що я об'єктивно виконую свою роботу - не може бути причиною для відводу", - говорить Тетяна Павлюковець, обвинувач.

Солідарні з обвинувачем і постраждалі.

"Ця комедія буде продовжуваться, їм аби час затягнуть більше і більше. Угрози через його людей проходили, зустріться, так як пан Бузинарський в розмові наполягав, відмовиться в суді і нічого не говорить".

Але голова Гощанського райсуду прохання про відвід прокурора задовольнив. Тепер у Бузинарського буде новий обвинувач. А це означає: із розглядом справи знову зволікають.

За матеріалами podrobnosti.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ