Ми у Facebook
20.04.2016, 18:20

Омельчук переміг на етапі Кубка світу в Ріо-де-Жанейро [+Фото]

Рівненський спортсмен Олег Омельчук здобув перемогу на черговому етапі Кубка світу з кульової стрільби. «Золотою» для українця стала стрільба з малокаліберного пістолета на 50 метрів. Змагання відбувалися в бразильському Ріо-де-Жанейро, де влітку пройдуть літні Олімпійські ігри.
У стрільбі з малокаліберного пістолета на 50 м рівненському спортсмену «золото» приніс результат 191.3. В очній дуелі Омельчук зійшовся з триразовим олімпійським чемпіоном Чжонго Чжин з Південної Кореї. Перед останніми двома пострілами суперник мав перевагу в півтора бала. Але Олег зумів його відіграти, вибивши 10,7 і 9,7 в заключній серії. Кореєць набрав 9,4 і 8,6 і впустив перше місце.

Таким чином, Омельчук взяв п'ятий етап Кубка світу в своїй кар'єрі. Для рівненчанина ця перемога стала першою на великих турнірах після «золота» чемпіонату Європи в Москві в 2014-у.

Після свого тріумфу в Ріо українець розповів для Xsport.ua, як він себе відчував на стрілецькій установці:

«Насправді я припускав, що фінал складеться для мене легше. Я врахував свій досвід виступу на змаганнях зі стрільби з 10 метрів. Успіх в Ріо дає мені певні надії на успішний виступ на Олімпіаді».

Нагадаємо, що раніше чемпіонка Олімпіади-2004 в кульової стрільби Олена Костевич стала переможницею етапу на цьому ж етапі Кубка світу. Українка виграла у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

Довідка ОГО. Літні Олімпійські ігри 2016 - XXXI Літні Олімпійські ігри, що відбудуться з 5 по 21 серпня 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія); перші Олімпійські ігри, які відбудуться у Південній Америці.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Кульова стрільба: Омельчук завоював ліцензію на Олімпіаду 2016, а рівненчани – нагороди на Чемпіонаті України

У Сіднеї рівненський стрілець Олег Омельчук зайняв другу сходинку
















На правах реклами