Ми у Facebook
25.04.2016, 13:20

У Кузнецовську малювали сакури заради хворого хлопчика

22 квітня, у Всесвітній день землі, в місті рівненських атомників Кузнецовську, відбувся дитячий флешмоб «Квітне сакура розмаєм».
115 дітей, учасників творчих клубів за місцем проживання, що працюють при міському центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, зібралися в центрі міста біля міської ради, щоб малювати сакуру, яка нині буйним цвітінням милує око мешканців та гостей міста.

Кузнецовськ – одне із небагатьох міст України, що має алею сакур. В березні 2012 року голова правління благодійного фонду «Наш край» Василь Яніцький подарував місту 39 дерев японської вишні, – рівно стільки років тоді виповнилося Кузнецовську, та пообіцяв щороку садити по деревцю, щоб стали вони відліком благословенної історії міста енергетиків. Два деревця, на жаль, викрали того ж року. А весною 2014 році алею поповнили одразу 5 молоденьких дерев.

Чому безчинствує бидло: городяни - про нищення клумб у Рівному

– Наш подарунок кузнецовцям – символічний, адже японці вірять, що сакура приносить достаток, а хто посадить сакуру, буде успішним і щасливим, – каже народний депутат України Василь Яніцький. – Тут живуть люди, які управляють мирним атомом і свідомі своєї відповідальної місії, тож хай місто буде щасливим. Квіти сакури нагадують нам про швидкоплинність і крихкість життя: людина проживає своє життя так само, як падає пелюстка сакури – красиво і дуже швидко. Це тендітне деревце вказує на тлінність життя і непостійність буття. Разом з тим, сакура завжди символізує тільки хороше, оскільки пелюстки сакури не знають зів’ялості. Вони опадають перш, ніж розпадуться її пишні суцвіття.

На Рівненщині буде чим лікувати онкохворих

У Японії існує обряд споглядання цвітіння сакури. Флешмоб юних жителів Кузнецовська став своєрідним його наслідуванням: діти споглядали її цвітіння та намагалися в своєму малюнку передати красу цього деревця. Свої малюнки вони обміняли на солодкі подаруночки від благодійного фонду «Наш край», а малюнки стануть експонатами благодійної ярмарки, яка пройде в Кузнецовську 24 квітня. Мета ярмарки – збір коштів для лікування онкохворого Дмитрика Сереберка.



– Діти охоче відгукнулися на пропозицію взяти участь у цьому флешмобі, – говорить Світлана Пашко, директор центру соціальних служб. – Ми вдячні Василю Петровичу за такий подарунок, бо він довгі роки прикрашатиме наше місто, а діти долучатимуться до глибокої філософії. Хочемо зробити цей захід традиційним та урізноманітнювати щороку його програму.



Після малювання діти зібралися в залі засідань міської ради. Привітати їх прийшов міський голова Кузнецовська Сергій Анощенко та помічник-консультант народного депутата Василя Яніцького Ярослав Басюк.

– Благодійний фонд «Наш край» і надалі підтримуватиме гуманітарні програми краю та творчий розвиток дітей, бо це наш пріоритетний напрям, – наголосив Ярослав Басюк.



Сергій Анощенко подякував діткам за їх активність:

– Я радий бачити вас усіх на такому гарному заході. Діти – головне багатство нашого міста і об’єкт нашої турботи. Ми вдячні Василю Яніцькому за чудову алею сакур та постійну увагу до наших проблем. А вам бажаю зростати мужніми й свідомими патріотами України та нашого міста.

Оксана СЛОБОДЗЯН





На правах реклами