Ми у Facebook
11.05.2016, 16:20

Рівненська спортсменка стала переможцем чемпіонату Європи з плавання [+Фото]

Спортсменка з вадами зору, майстер спорту України міжнародного класу Ярина Матло з Рівненщини успішно виступила у Португалії на Чемпіонаті Європи з плавання. До своєї особистої бронзової нагороди вона додала загальнокомандне «золото», адже збірна України стала кращою на континенті.
Українські паралімпійці у португальському місті Фуншал посіли перше місце та виграли 98 медалей. Сім днів поспіль національна паралімпійська збірна команда України з плавання лідирувала на даних змаганнях.

Українці здобули 37 золотих, 36 срібних і 25 бронзових нагород на відкритому чемпіонаті Європи серед спортсменів з ураженнями ОРА та вадами зору. На другому місці відкритого чемпіонату Європи – Російська Федерація (86 медалей), третє місце – у Великої Британії (46 медалей).

Крім того, національною збірною командою України на Відкритому чемпіонаті Європи з плавання серед спортсменів з ураженнями ОРА та вадами зору було встановлено десять рекордів Європи та сім рекордів світу.

Варто зауважити, що цей потужний результат є знаковим, бо програма прикінцевого перед Ріо-де-Жанейро чемпіонату практично повністю дублювала спортивні дисципліни, які будуть представлені на Паралімпіаді-2016. У складі команди України – 45 плавців, які представляють Донецьку, Дніпропетровську, Миколаївську, Львівську, Рівненську, Запорізьку, Харківську, Херсонську, Кіровоградську, Полтавську, Київську область і місто Київ.

Рівненщину на чемпіонаті представляла спортсменка з вадами зору, майстер спорту України міжнародного класу Ярина Матло, яка виборола бронзову нагороду на дистанції 100 м на спині. Готувала спортсменку до змагань заслужений тренер України Ольга Палюх.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

На чемпіонаті України з плавання рівненська команда стала четвертою

Рівненські ветерани стали кращими на всеукраїнських змаганнях із плавання














На правах реклами