Ми у Facebook
12.05.2016, 10:40

Рівненщина: попередні підсумки ЗНО з української мови та літератури

Громадянська мережа ОПОРА підбила попередні підсумки моніторингу проведення зовнішнього незалежного оцінювання на Рівненщині.
На тестування з української мови та літератури, що відбулося 5 травня, з’явилися 10000 абітурієнтів, що склало 96,63% від загальної кількості зареєстрованих учасників ЗНО.

Було зафіксовано п’ять випадків, коли абітурієнти приходили на пункт тестування без одного з необхідних документів. В двох випадках абітурієнтів не впустили, а одній школярці паспорт встигли довезти до початку ЗНО.

ЗНО з історії України: секрет високого балу [ПОРАДИ]

Варто зауважити, що в ході тестування практично ніде не проводилася перевірка абітурієнтів металодетекторами. В більшості випадків було повідомлено, що з ЛРЦОЯО надійшло смс-повідомлення, де зазначалося, що металодетектори не використовуються. Лише у ЗОШ №27 м. Рівного така перевірка була проведена, але абітурієнтів перевіряли вибірково.

Загалом тестування з української мови та літератури пройшло без значних порушень.

Що рівненським випускникам потрібно знати про ЗНО

Деякі рівненські ВНЗ використали ЗНО з української мови та літератури як можливість привернути до себе увагу потенційних абітурієнтів. У Дубно спостерігачі ОПОРИ зафіксували розповсюдження інформаційних буклетів представниками Національного університету водного господарства та природокористування при вході на пункт тестування, а у Млинові таким чином агітували подавати документи до Міжнародного економіко-гуманітарного університету (МЕГУ).





На правах реклами