Ми у Facebook
13.05.2016, 09:40

У кожного другого ліфта в будинках Рівного закінчився термін експлуатації

Але опломбують поки 24 з них. Адже їх перевірили у березні і користуватися ними, кажуть в облуправлінні Держпраці, небезпечно.
Мова йде про 24 ліфти у будинках, які обслуговує ЖКП "Перспективне". У них завершився 25-річний термін експлуатації. І під час обстеження було встановлено, що користуватися ними небезпечно. Тож суд прийняв рішення опломбувати ці ліфти. Вони розташовані у житлових будинках за адресами: вул. Шухевича, 18,20,22,24,26, вул. Мельника, 4,8,12 та вул. Льонокомбінатівська, 1.

У Рівному створюють спеціальний парк для велосипедистів

Начальник ЖКП «Перспективне» Дмитро Тимчишин каже, що зупинка ліфтів - це, можливо, й на краще, бо тоді їх швидше відремонтують. Втім, у квартплаті кошти на капітальний ремонт ліфтів не закладені. Тож, по ідеї, ремонтувати їх мали б за кошт міського бюджету. Коштує капремонт ліфта від 50 до 80 тисяч гривень залежно від запчастин, які потрібно замінити. Після ремонту вони можуть працювати чотири роки.

Рівненські мами служать патрульними

Начальник відділу нагляду у промисловості управління Держпраці Іван Онищук повідомив зі 1011 ліфтів житлового фонду Рівного у 502 закінчився нормативний термін експлуатації. 456 з цих ліфтів перебувають на балансі ЖКГ, а 46 — у ЖБК та ОСББ. Обстежити їх потрібно було ще торік, але цього не зробили.

Новий міністр освіти хоче вчити дітей у школах розраховувати бюджет і відсотки по депозиту


Ліфти, у яких закінчився термін експлуатації, загрожують життю і здоров'ю громадян. Через них гальмується створення у місті об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Бо ОСББ не можуть гарантувати утримання їх у належному стані.

Нині на Рівненщині обслуговують ліфти п'ять підприємств: ДП «Ліфтсервіс», ТОВ «АРМ-ЕКО», ТзОВ — Фірма «ВЕРТІКА ЛТД», ПрАТ «Рівнеліфт» та МПП «Лєда».

За інформацією "Рівне вечірнє"






На правах реклами