Ми у Facebook
13.05.2016, 09:30

Закінчується навчальний рік, а школярі Рівненщини - досі без підручників

Батьки школярів, які наступного навчального року підуть у чевтертий клас, бідкаються, що їхнім дітям-школярам не вистачатиме підручників, причому з кількох дисциплін.
Про це розповіла мешканка міста Здолбунів Марина Кушнірук:

Рівненщина: попередні підсумки ЗНО з математики

- Мій син зараз закінчує третій клас у школі № 6. І от нещодавно я дізналася, що підручників з деяких дисциплін для четвертого класу у школі дуже мало. На чотири четвертих класи поки що є приблизно понад 30 підручників з української мови, математики та природознавства. Сподіваюся, що така ситуація зміниться.

Таку скрутну ситуацію прокоментував Святослав Сидорук - начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації:

У приміщенні автошроту на Рівненщині нелегально обробляли бурштин


- Забезпечення підручниками відбувається за рахунок державного бюджету. Зараз запроваджуються нові державні стандарти навчання, тому впродовж останніх кількох років друкуються нові підручники для кожного класу. Цьогоріч друкувалися підручники для четвертого і сьомого класів. Також Кабінет міністрів прийняв рішення, що половину коштів для закупівлі підручників надають з державного бюджету, половина — з місцевих бюджетів. Причому механізмів надання коштів з місцевих бюджетів не було. Саме тому Рівненська область забезпечена на половину, як і інші області. Тобто така прикра ситуація не тільки в нас, але й по всій Україні.

На скільки зменшилися доходи населення Рівненщини

Святослав Сидорук також зазначає, що цього року із державного бюджету для Рівненської області надали ще 2,5 мільйона гривень, які можна витратити на закупівлю підручників. Цих грошей може не вистачити, але іншу частину суми нададуть з бюджету районів. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич запевнила, що уже напрацьований механізми надання грошей із місцевих бюджетів для закупівлі підручників. Тож за словами, Святослава Сидорука, до початку нового навчального року проблема із дефіцитом підручників має вирішитися.

На Рівненщині пропонують роботу юристам





На правах реклами