Ми у Facebook
20.05.2016, 09:00

Крилаті "окупантки" зайняли хату рівненського чиновника (ФОТО)

Приїхавши днями до свого приватного будинку у селі Бронники Рівненського району, заступник начальника управління комунальною власністю Рівненської облради Григорій ДУХАНОВ виявив в одній з кімнат гніздо ластівок з п'ятьма малятами.
Григорій Духанов (фото із соцмережі Фейсбук)

Приватний будинок у Бронниках Григорій Духанов зводить уже другий рік. На першому поверсі вже навіть зупиняється, бува, на ніч, як приїжджає з Рівного (в обласному центрі має квартиру, де живе з дружиною і двома дітьми). А ось другий поверх – ще не завершений. Тож, щоб продовжити його облаштування, чоловік найняв бригаду будівельників. Але роботи довелося зупинити. Через ластівок.

Народні прикмети і забобони про ластівку

– Пташина сім'я поселилася у спальні на другому поверсі у спертому на стіну дерев'яному піддоні, – розповів ОГО п. Духанов. – І вивела тут п'ятьох пташенят. Як ластівки пробралися у дім? Під дахом не було ще підбито вагонкою. Тож, вочевидь, через ці щілини вони проникли. Адже вікна у будинку вставлені, тож залетіти через віконні отвори вони не могли. Зіткнувшись з такою оказією, сфотографував ластівчине гніздо і розмістив у соцмережі Фейсбук із запитанням до людей з приводу того, що робити, як будувати хату, якщо ластівка боїться залітати, коли у кімнаті будівельники. У відповідь на це отримав чимало відгуків. У всіх писали, що ластівки у хаті – це гарний знак, до щастя. Радили не чіпати птахів, зачекати, доки вони вилетять.

32 хвилини під дощем: журналістка розкритикувала роботу маршрутників Рівного

Григорій Духанов прислухався до порад. Перевів бригаду будівельників з другого поверху в інше місце. Вирішив, що роботи з облаштування спальні продовжить після того, як ластів'ята вилетять із гнізда.

На Рівненщині перейменували три села

Я вже дізнавався, що пташенята починають літати через 25 днів після того, як з'явилися на світ. Коли вони вилупилися — не знаю. Але виходить, що орієнтовно через місяць можна буде відновити роботи. Тож потерплю. Але не вижену птахів, щоб не було гріха...






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ