Ми у Facebook
21.05.2016, 18:00

На скільки зросли ціни на Рівненщині

За чотири місяці цього року ціни в області виросли майже на 6%. В Україні - на 5,1%.
На споживчому ринку у січні–квітні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%. Найбільше (на 11,9%) подорожчали фрукти. Крім того, на 9–0,6% зросли ціни на продукти переробки зернових, масло, кисломолочну продукцію, сири, шоколад, олію соняшникову, сметану, безалкогольні напої, молоко, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, кондитерські вироби з цукру, овочі, м’ясо птиці, кондитерські вироби з борошна, яловичину, хліб. Водночас суттєво на 50,8% знизилися ціни на яйця, на 19,1–0,2% подешевшали в ціні сало, рис, цукор, свинина, маргарин та інші рослинні жири.

Де у Рівному купувати продукти, щоб зекономити


Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 2,6%, що пов’язано зі здешевленням тютюнових виробів на 7,3%. У той же час ціни на алкогольні напої зросли на 4,7%.

Яким буде курс долара влітку 2016 року [ПРОГНОЗИ]

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 31,5% відбулося в основному за рахунок підвищення тарифів на природний газ (на 52,3%), електроенергію (на 25,2%), каналізацію (на 21,6%), водопостачання (на 18,9%), плати на утримання та ремонт житла (на 4,1%) та квартирної плати (на 4%).

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 6,3%, що насамперед спричинено підвищенням цін на амбулаторні послуги на 9,3%, послуги лікарень – на 6%, фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання – на 5,6%.

Гриби з північних районів Рівненщини - досі з радіацією

Зростання цін на транспорт у цілому на 4% пов’язано з подорожчанням перевезень залізничним транспортом на 6,6%, палива та мастил – на 4,7%, автомобілів – на 3,7%.

За інформацією Головного управління статистики у Рівненській області





На правах реклами