Ми у Facebook
24.05.2016, 10:20

У Рівному відкриють центр сприяння бізнесу

Фото: zib.com.ua

Українська влада збирається сприяти малому та середньому бізнесу в регіонах.
Перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів разом із своєю заступницею Юлією Клименко взяли участь у презентації програми ЄС EU4BUSINESS. В межах цієї програми між ЄС та ЄБРР підписали угоду про відкриття в регіонах України 15 центрів підтримки малого та середнього бізнесу. Підписи під угодою поставили голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінскі та директор представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Заступник мера Рівного пояснив, звідки у нього мільйони в банку


Завдяки центрам підтримки бізнесу, за словами Степана Кубіва, підприємці зможуть отримати консультації, які стосуються відкриття бізнесу, його просування, отримання кредитів, а також, навіть, щодо виходу на міжнародний ринок. Перші подібні регіональні центри уже розпочали свою роботу у Льові та Києві. А вже у червні подібні заклади відкриються в Харкові, пізніше - в Одесі, Івано-Франківську, Рівному, Хмельницькому, Вінниці, Чернігові, Миколаєві, Кіровограді, Полтаві, Дніпрі, Краматорську та Запоріжжі. Про це повідомляє Урядовий портал.

Важливим є те, що програма EU4BUSINESS передбачає створення фонду гарантування кредитів обсягом 100 мільйонів євро. Також планують, що до 12 мільйонів євро використають для прямого фінансування. Півсотні малих та середніх підприємств зможуть отримати кошти від ЄБРР.

На одне вільне робоче місце на Рівненщині припадає 17 безробітних

Особливу увагу працівники центрів підтримки підприємництва приділятимуть підприємцям-початківцям у галузі сільського господарства, енергоефективності, екологічного господарювання, поліпшення якості суспільних послуг та інфраструктури та інноваційних технологій.





На правах реклами