Ми у Facebook
01.06.2016, 17:20

Чемпіонат України. 26 тур. «Реал-Фарма» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У середу, 1 червня, рівненський «Верес» проведе поєдинок 26 туру Чемпіонату України серед команд другої ліги. Рівненська команда зіграє останню гру в сезоні 2015-2016 років в Одесі проти місцевого клубу «Реал-Фарма». Матч відбудеться на стадіоні «Спартак». Початок поєдинку – о 18:00.
Делегація Народного Клубу після одинадцятигодинної поїздки успішно дісталася Одеси вранці, 31 травня. На жаль, через пошкодження у складі команди відсутні Ігор Малиш, Борис Орловський та Тарас Коблюк. Тому поки відкритим залишається питання: хто гратиме у центрі поля у парі з Віктором Лиховидьком.

Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», заключний матч Чемпіонату вже не матиме жодного турнірного значення ні для команди рівнян, ні для одеситів. Гості завдяки домашній перемозі над «Кристалом» достроково забронювали для себе путівку у першу лігу. Господарі ж після поразки у Стрию – 0:4, втратили навіть теоретичні шанси поборотися за підвищення в класі у перехідних матчах і тепер вестимуть заочну боротьбу зі столичним «Арсеналом» лише за шосту підсумкову позицію.

Втім, незважаючи на відсутність турнірної мотивації, суперники мають усі шанси продемонструвати яскраву гру. Цьому сприятиме як відсутність тиску на футболістів, так і бажання обох команд завершити сезон на мажорній ноті, подякувавши вболівальникам. Незважаючи навіть на те, що на домашні матчі «Реала Фарми» у нинішньому чемпіонаті приходить найменше глядачів з-поміж усіх команд ліги. В середньому – 304 вболівальника.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненський «Верес» перервав переможну серію у Ковалівці

Рівненський «Верес» достроково повернувся у Першу лігу

У нинішньому чемпіонаті «Реал Фарма» - найбільш прагматична команда з-поміж усіх у верхній половині турнірної таблиці. Одесити мало забивають. Лише 30 голів у 25-ти матчах. Але й пропускають – також відносно небагато. 28 м’ячів у 25-ти поєдинках. Якби не провал минулого тижня у Стрию (0:4), цей показник був би фактично ідентичний тому, що має НК «Верес».

Середній вік команди – 24 з половиною роки. Поряд із молодими футболістами виступають і досвідчені. Один із них - Антон Хромих. Півзахисник відомий своїми виступами за «Чорноморець» (Вища ліга чемпіонату України), «Миколаїв», «Геліос» і алчевську «Сталь». Минулий сезон Антон Хромих провів у складі білоруського «Нафтана».

У складі «Реала Фарми» виступає найстарший футболіст ліги. Це президент клубу (а після відставки Владислава Зубкова – і головний тренер) Микола Лиховидов. У матчі минулого тижня проти «Скали» Микола Лиховидов вийшов у стартовому складі своєї команди у віці 50-ти років і 4-ох місяців.

Загалом же, футбольний клуб «Реал Фарма» - один із наймолодших у Другій лізі чемпіонату України. Заснований у 2000-му році. Тоді команда називалася «Лімед Покровське» і виступала у чемпіонаті Одеси серед аматорських колективів. Королівська приставка «Реал» у назві клубу з’явилася у 2001-му – від назви фармацевтичної фірми президента. Своє нинішнє ім’я, «Реал Фарма», клуб отримав у 2005-му.

У березні 2011-го «Реал Фарма» одержав професіональний статус. З тих пір клуб декілька разів міняв прописку. Спершу «Реал Фарма» базувався у Южному, згодом – в Овідіополі. Нині – в Одесі.

Упродовж перших трьох сезонів серед професіоналів команда щоразу фінішувала у середині турнірної таблиці. Надія на підвищення у класі перед «фармацевтами» зажевріла лише у минулому чемпіонаті, коли команда фінішувала четвертою, лише на шість очок відставши від зони плей-офф.

Матч першого кола у Рівному став першою в історії зустріччю НК ФК «Верес» та «Реала Фарми». Та гра завершилася без забитих голів.

Історія протистоянь:

«Реал Фарма» - НК «Верес». 1 матч: +0, =1, -0.
Різниця м’ячів: 0:0.

В Одесі суперники досі не зустрічалися.








На правах реклами