Ми у Facebook
04.06.2016, 13:30

Квіти - джерело натхнення для майстра та клієнта "MUSKARI" [+Відео]

Особливості флористики та аксесуарів, цікаві поради про те, як правильно обирати весільний букет — у програмі “Ранкова кава” розкрила власниця Майстерні флористики та аксесуарів MUSKARI Марина Заяць.
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ


– Ви позиціонуєте себе як Майстерня флористики та аксесуарів. Привертає увагу слово “майстерня”. Чому вирішили обрати саме таку назву?

– Коли продумувалась концепція майбутнього магазинчику, то перше, на що падав акцент, – це передслів’я до назви. Бо виключно MUSKARI людям нічого не говорило, мало хто знає, що це назва квітки і що ми пропонуємо щось в цій галузі. Зіткнулася з казусами, коли назва звучить як «салон», «галерея» і таке інше, а насправді це звичайнісінькі продовольчі лавки чи примітивні магазини, вписані в декілька квадратних метрів площі, і це нелогічно! Я переконана, що назва диктує те, як ми себе позиціонуємо в місті і яка в нас пропозиція. Слово “майстерня” має корінь «майстер» – а це людина, яка досягнула високого мистецтва у своїй справі і вкладає в свою працю винахідливість, творчість, роблячи незвичайні й оригінальні речі. Саме у нас і з нами працюють такі люди. Ми самі виготовляємо 75-80% асортименту, який представлено в Майстерні флористики та аксесуарів MUSKARI. Зараз все більш популярними стають індивідуальні подарунки. Наприклад, ви побачили щось в інтернеті й хочете втілити це в життя, проте не маєте здібностей, фантазії, тоді наші майстри допоможуть виконати ваше замовлення.

Марина Заяць
Марина Заяць



– Розкажіть детальніше про свій колектив, про людей, з якими ви працюєте.


– У нас працюють справжні фанати своєї справи, люди, які люблять свою роботу. Для всіх нас це не повсякденна рутина, не важіль для матеріального блага, а захоплення. Ми радіємо, як діти, коли наш клієнт дякує за пророблену роботу й розповідає, як давно хотів ту чи іншу річ, чи разом з нами створював букет. Я з гідністю називаю свою команду майстрами, і це заслужено, бо щодня ми переживаємо разом у спільній справі, долаємо труднощі. Адже працювати з людьми у творчій галузі непросто, у кожного особисте бачення краси. Залишаємось поза робочим часом, аби кожен, хто на нас надіється, виправдав свої сподівання. Час не стоїть на місці, й у флористиці, і у Hand Made (хенд-мейді) з'являються нові тренди, є своя особлива мода. І для того, щоб працювати ще на більш високому рівні, ми постійно відвідуємо різні курси, професійні заняття, майстер-класи, слідкуємо за «гуру» нашої справи. Тим самим постійно вдосконалюємо свої знання та вміння.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Мені приємно, що поруч зі мною працюють люди, які віддані своїй роботі. Великим визнанням та приємністю для мене є те, коли позитивно відгукуються про мій колектив. Отже, недарма я ділюся своїми знаннями та досвідом і саме тому наші клієнти повертаються знову і знову!



– Ви сказали, що відвідуєте чимало мистецьких заходів та виставок. Вважаєте, що митці, майстри повинні постійно вдосконалювати свої знання?

– Я переконана, що людина повинна вкладати в себе впродовж усього свого життя. І якщо раптом засумнівалась у правильності вибраного шляху, то щоб не боялася освоїти нову професію чи втілити мрію дитинства, наприклад, писати картини, а не бути бухгалтером. Життя одне, й іншого шансу може не бути. Тим більше це стосується флористики, бо конкуренція зростає щодня і без знання технік, законів колористики, перспективи, пропорцій – це аматорство і таким людям потрібно брати участь в ярмарках і виставках, а не відкривати магазини і своїми некомпетентними роботами псувати смак споживача. Розвивайте свою особистість, будьте вірні собі та своїм переконанням, тоді в якій би сфері ви не працювали б, обов’язково досягнете успіхів!



– Флористика – це складна справа чи стереотип про те, що це просто “скрутити букетик”, справджується?


– Насправді це складна справа! По-перше, це не просто гарні квіти, а фізично напружений і брудний процес догляду за ними. По-друге, потрібно поринути в голову людини, щоб зрозуміти її побажання, а в кінцевий результат повинен перевищувати всі її сподівання, при цьому врахувати, для кого призначені квіти, який бюджет запланований і багато інших психологічних факторів. Ми малюємо квітами. Не всі люди мають фантазію і можуть чітко бачити запланований кінцевий результат. Важливо знайти підхід до кожного клієнта. Для цього ми шукаємо літературу, читаємо її та слідкуємо за світовими трендами. Флористика – це цікава наука, і нас ображає, коли люди просять “скрутіть букет”. Це звучить для майстра жахливо, наче ми віниками займаємось. (Сміється.)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ



– Окремим розділом у вашій справі є весільна флористика. Відповідно ви часто спілкуєтеся з нареченими. Які проблеми й питання виникають у них найчастіше?

– Однозначно, перш ніж щось запитують мене, я звертаюсь першою і озвучую основні питання про те, яка дата свята, щоб опиратись на сезонні квіти як альтернативу і який бюджет заплановано виділити на весільні квіти. Зазвичай дівчата дивляться на фото з інтернету, не розуміючи, що в Європі чи за океаном «флористика» закладається в бюджет весілля окремим пунктом, як, наприклад, вибір ресторану, сукні, тому такі пишні, наповнені букети нареченої коштують тисячі гривень і після отриманого шоку від суми, яку я озвучую, починаються довгі дебати, спираючись на ті питання, які я перерахувала вище за текстом. Я раджу насамперед нареченим відчувати себе. Тобто, якщо у вас руде волосся і ви холерик, то тренд 2016 року – пудрові, бліді, блакитні й рожеві кольори – навряд чи вам підійдуть.

Крім того, варто під час підбору весільної флористики порадитись і з нареченим, його думка допоможе майстру прояснити ситуацію. Не прив'язуйте весільні квіти до канонів, виключно до форми сукні, квітів на авто чи до оформлення зали. Ви все це не берете з собою на фотосесію, а от букет завжди з вами і цей АКСЕСУАР буде на всіх фото. Треба, щоб квіти не забирали всю увагу на себе, але доповнювали ваш образ. Підходьте до вибору квітів відповідально і не впадайте в паніку, а насолоджуйтесь процесом, бо з вами працює професіонал, який хоче максимально допомогти. Знаю однозначно, що ваші гості можуть не пам’ятати, яке м’ясо було на вашому святі чи скільки салатів поставили пірамідою, а якісно оформлену залу та уквітчану весільними квітами молоду пару ваші гості запам'ятають надовго.





– Давайте узагальнимо. Які речі можна замовити та придбати у Майстерні флористики та аксесуарів MUSKARI?


– Безпосередньо живі квіти, букети та композиції з них, горщикові рослини та предмети й засоби догляду за ними, вироби ручної роботи: екоіграшки, індивідуальні листівки, писані, вишиті картини, картини з соломопластики та пресованої флористики, натуральні косметичні засоби – скраби, мила. Повним обсягом весільна флористика та весільні аксесуари – запрошення, бокали, прикраси та інше. Якщо ж узагальнити, то ми втілимо в життя будь-які ваші творчі задуми, дамо поради на тему флористики, ботаніки, творчості...

Бажаю всім вам гарної весни, чудового літа, прекрасного відпочинку! Нехай квіти дарують вам барвисті позитивні емоції. Щоб ви, жінки, були оточені ними не лише в святкові дні. А ви, чоловіки, довіряйте професіоналам, обирайте квіти, які достойні ваших жінок! Нареченим же щиро бажаю, щоб їх сімейне життя склалося, а омріяне свято було на найвищому рівні!
Ми знаємо, як зробити ваше свято незабутнім! Ми раді кожному нашому гостю! Бо МИ РОБИМО ТЕ, ЩО ВМІЄМО НАЙКРАЩЕ!


ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ



Майстерня флористики та аксесуарів MUSKARI
м.Рівне, вул. С.Бандери, 19
Пн-Нд 8.00 – 20.00
067 250 62 64

http://vk.com/muskari.flowers
e-mail. muskari.flowers@gmail.com






На правах реклами