Ми у Facebook
16.06.2016, 17:00

Приватизувати житло в аварійному будинку хочуть "тимчасово відселені" Рівного

Мешканці аварійного гуртожитку маневрового фонду Рівного, що на вулиці Небесної Сотні, 6-А, вимагали сьогодні на сесії міськради дозволити їм приватизувати житло.
- Ваш будинок аварійний, - пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко. - Ремонтувати з людьми його не можемо. Хотіли дослідити, в якому він стані, і почали рити шурфи, але й це робити неможливо, бо будинок валиться. Керівник "Рівнебуд" Олександр Люльчик пообіцяв виділити 40 кімнат у гуртожитку для вашого переселення на період ремонту. Але якщо хоча б хтось у гуртожитку не підпише угоду про переселення, більше переселяти нема куди. Тож хочете, щоб ми відремонтували гуртожиток, - переселяйтесь. Ні - то самі несіть відповідальність за наслідки руйнування будинку. Ваш гуртожиток - належить до маневрового фонду. А це означає, що у нього відселяли тимчасово. Втім, створювати маневрове житло нема сенсу. Адже як показує досвід, виселити звідти тимчасових мешканців потім неможливо.

"Через депутата можемо загинути", - мешканці багатоповерхівки Рівного

Втім, занепокоєння мешканців, як пояснили вони, викликав страх, що назад їх не переселять. Адже, за їхніми словами, заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький на радіо повідомив, що будинок нема сенсу ремонтувати, бо він впаде, тож потрібно його зносити. Тож, щоб бути певними у тому, що дах над головою залишиться, вони просили посприяти у приватизації житла у гуртожитку.

Бюджетними питаннями міськради Рівного завідуватиме 34-річний "свободівець"

На це міський голова пояснив, що приватизувати житло тут неможливо, оскільки будинок аварійний та ще й належить до маневрового фонду. Втім, мешканці заперечили, мовляв, вже 15 років кажете, що аварійний, та й у гуртожитку живе людина, яка таки змогла приватизувати житло. Окрім цього, гуртожиток не можна назвати маневровим, бо люди у ньому живуть не тимчасово, а десятиліттями.

У Рівному з'явився стенд, на якому можна залишити побажання місту

- Якщо будинок аварійний, то навіщо для нього збудували міні-котельню? - не здавалися мешканці. - Це щоб нас виселити, будинок знести і щось натомість збудувати. Це буде так, як з кінотеатром "Партизан", який розташований поруч. На його місці виріс торговий центр.

- Там, якщо розвалиться будинок, може бути, хіба, сквер, - відповів Володимир Хомко. - Думаю, що весь сир-бор через те, що хтось нараяв мешканцям, що влада квартири їм купить.


Втім, міський голова погодився створити депутатську комісію для вивчення ситуації і прйиняти те рішення, яке вона запропонує.





На правах реклами