Ми у Facebook
21.06.2016, 15:04

"Через халатність лікарів моя хресна померла в муках від сказу", - рівнянка

У Рівненській обласній лікарні померла 48-річна жінка, мешканка села Бабин Гощанського району. У довідці про смерть вказано, що вона померла від сказу. Родичі звинувачують у цьому спеціалістів Гощанських районної лікарні та санепідслужби.
Про цей випадок ОГО писало у публікації У Рівненській обласній лікарні померла жінка: підозрюють, що від сказу

Подробиці цієї страшної трагедії ОГО розповіла похресниця померлої Наталія Бабич:

- Хресній стало погано на роботі у п'ятницю зранку. У неї підвищився тиск. Оскільки вона працювала на пекарні у Рівному, її швидка допомога доставилау Рівненську обласну лікарню. Тут їй провели усі можливі обстеження. Але всі показники аналізів були нормальні. ТОж їй не могли поставити діагноз. На вечір їй стало гірше, а в суботу зранку зупинилося серце - клінічна смерть. Вона не могла ковтати слину, їй слину відкачували. І у неї був рвотний рефлекс від води. Тому у лікарню викликали інфекціоніста. Він, почувши про симптоми, сказав, що це схоже на сказ.

У Рівному тварин безкоштовно щеплюватимуть від сказу (+ ГРАФІК)

За словами п. Бабич, син хресної, який був біля неї в лікарні, розповів медикам, що наприкінці жовтня торік, матір вкусив кіт. Він нападав на курку на городі і хресна його відганяла, а кіт вчепився їй у руку. Вони того кота впіймали, посадили у мішок і поклали його в гаражі. Хресна звернулася в сільську амбулаторію. Звідти її направили у Гощанську районну лікарню і в санепідемслужбу. У лікарні обробили рану, призначили курс антибіотиків, наклали пов'язку. Також сказали, що санепідемстанція забере кота і, якщо у нього підтвердять сказ, хресній призначать курс щеплень. Кота забрали, але так нічого з СЕС і не повідомили. Хресна потім сама зателефонувала, але їй сказали, що сказ у кота не підтвердився, тож нема сенсу переживати. Хоча вже наступного дня той кіт здох.

Рівняни обурені тим, що в області немає вакцини від сказу

-Інфекціоніст телефонував в Гощанську лікарню, і йому підтвердили, що моя хресна справді до них зверталася. Він обурювався, як це вони не повідомили жінку про те, що кіт був скаженим, а тепер вона помирає у муках. Інфекціоністу сказали, що аналіз крові кота не підтвердив наявність сказу. Хоча насправді сказ виявляють у тварини, беручи аналіз мозкової тканини. Хресна, помираючи, просила не прощати цю халатність. У неї залишилася мама, яка пересувається на милицях, і син, який щойно повернувся із зони АТО, - розповіла п. Бабич.

Також вона додала, що у довідці про смерть вказано, що причиної загибелі її хресної став клінічний сказ.





На правах реклами