Ми у Facebook
22.06.2016, 13:00

У Рівному презентують книгу спогадів і роздумів

Презентує книгу «Всесвіт за колючим дротом» автор Мирослав Маринович.
24 червня 2016 року Рівненське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка запрошує на презентацію книги спогадів і роздумів «Всесвіт за колючим дротом» Мирослава Мариновича, дисидента, правозахисника, публіциста, релігієзнавця, проректора з питань призначення та місії Українського католицького університету (Львів), яка відбудеться в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці за адресою: майдан Короленка, 6. Початок – о 12.00 годині.

У Рівненській філармонії - Закриття концертного сезону

Участь у ній візьмуть: просвітяни, письменники, історики, освітяни, громадськість краю.

Народжений у Галичині вже після Другої світової війни і вихований у радянській школі автор показує у своїх спогадах роль галицької родини у формуванні позиції спротиву тоталітарному режимові, відверто розповідає про життя в підрадянському Києві в епоху Гельсінського руху, про діяльність УГГ та її членів, про несправедливі арешти і радянське кривосуддя. Детально змальовує картини життя політичних в’язнів у концтаборі (автор у брежнєвські часи відбув 10 років ув’язнення в концтаборі і на засланні – за участь у правозахисній Українській Гельсінській групі).

Рівняни можуть онлайн дізнатися про особливості вступної кампанії 2016 року

Описує обставини свого заслання в Казахстані. Велику увагу приділяє духовному зростанню людини. Ділиться своїми роздумами про дисидентство і природу тоталітаризму, засуджує комуністичну систему.







На правах реклами