Ми у Facebook
25.06.2016, 17:30

Рівняни-боржники: що їх очікує і як розрахуватися з боргами?

Фото: kordon.com.ua.

Зараз у чималої кількості рівнян накопичилась значна заборгованість за оплату комунальних послуг.
Як повідомляло ОГО, борг у розмірі 10 мінімальних заробітних плат (а це 14 500 гривень) може загрожувати втратою квартири. Скільки нині рівнян заборгували одному із комунальних підприємств Рівного, а саме теплопостачальному підприємству ТОВ “Рівенетеплоенерго” розповів його кервіник Степан КОРОПЕЦЬКИЙ:

Нові тарифи на опалення в Рівному (+ПОКАЗНИКИ)

- Станом на 1 червня цього року підприємству заборгувало 27 117 абонентів у місті Рівному. До суду щодо боргів ми подали понад 2 500 позовів. На жаль, навіть якщо суд ухвалює рішення про погашення заборгованості, то виконавча служба повертає понад половину справ, адже у боржників фактично немає майна, яке можна описати за борги.

Проїзд у рівненських тролейбусах може подорожчати?

Степан Коропецький також розповідає, що у разі якщо абоненти мають борг перед підприємством, вони можуть звернутися до абонентської служби й провести реструктуризацію боргу в індивідуальному порядку. Степан Коропецький також невтішно прогнозує, що кількість боржників перед теплопостачальним підприємством може зрости в результаті виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 319 щодо повернення надавачами послуг суми невикористаної субсидії на оплату послуг з централізованого опалення до бюджету в повному обсязі.





На правах реклами