Ми у Facebook
07.07.2016, 12:20

Прикордонники відділу "Рівне" затримали малолітніх помічників контрабандистів

Фото ілюстративне з zak.depo.ua

З чотирьох затриманих трьом було по 15 років.
Сліди людини, які вели у сторону кордону, прикордонники побачили на зорі на контрольно-слідовій смузі. І майже відразу затримали на березі Західного Бугу порушника. А згодом прикордонники відділу «Рівне» Луцького загону, залишившись у засідці, виявили ще трьох порушників кордону, які перепливали Західний Буг зі сторони Польщі в Україну. Усі троє виявилися 15-річними мешканцями Любомля Волинської області. Прикордонникам вони пояснили, що заблукали.

Оголосили в розшук колишнього заступника голови Рівненської ОДА

Тепер батьків нічних плаців збираються притягнути до відповідальності за частиною 3 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей». У Держприкордонслужбі не виключають, що підлітки спостерігали за діями українських та польських прикордонників, щоб поінформувати організаторів контрабанди, коли можна перенести ящики з цигарками до авто. Адже контрабандисти частенько використовують дітей для цього, бо відповідальність для них настає лише з 16 років.

У Рівному пенсіонерка, пожалівши шахрая, віддала заощадження

Втім, не тільки через протиправну діяльність хочуть вплинути на батьків дітей, які порушили кордон. Західний Буг - небезпечна річка, тож існувала загроза життю неповнолітніх порушників кордону.

Про це повідомив помічник начальника загону – начальник прес-служби
Олег Личковський






На правах реклами