Ми у Facebook
08.07.2016, 09:30

Свобода для хворих та їхніх родичів: рівнянин відкрив двері реанімацій

Фото Павла Сільковського 4vlada.com.

Нові правила діють, починаючи з 1 липня цього року.
Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії» дозволяє відвідини хворих в реанімації. Двері реанімації для родичів та близьких відкриті цілодобово протягом тижня. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА. Одним із тих, хто працював над тим щоб цей наказ став реальністю — рівненський медик Павло СІЛЬКОВСЬКИЙ. Про те, що він разом із однодумцями домагається щоб близькі перебували із хворим, Павло написав у своєму блозі на інформаційно-аналітичному порталі “Четверта влада”.

Голова Рівненської облдержадміністрації розповів про свій годинник

Фото Павла Сільковського <br />
donor.org.ua
Фото Павла Сільковського
donor.org.ua


Якщо вам доводилося коли-небудь бувати біля реанімації, то ви могли звернути увагу на велику кількість людей, що знаходяться під дверима того страшного відділення.Моя робота пов`язана з реанімацією. Дуже добре знаю особливості її роботи з внутрішнього боку дверей, на які щоденно дивляться з тривогою, страхом і сподіваннями тисячі людей у нашій державі. У житті довелося стояти і зовні цього містичного відділення. І тому з власного досвіду знаю, що переживають і скільки нервових клітин втрачають щоденно рідні пацієнтів, що лікуються там. Що думають і чим живуть рідні тих, чиє життя коливається немов на шальках терезів і ніколи до кінця не знаєш коли і яка шалька зрештою переважить.

Фото Павла Сільковського <br />
4vlada.com.<br />
Фото Павла Сільковського
4vlada.com.


Дубенчани отримали нове місце для фотографування

Ще з радянських часів у нас було прийнято, що в реанімацію, тим більше дитячу, заходити не можна. Можливо, ви не знаєте, але цей страшний атавізм в Україні зберігається досі. Діти лікуються всередині, а батьки очікують назовні.Полистайте в Інтернеті і ви знайдете гори статей, де здавалося б розумні люди дискутують над тим, потрібно чи не потрібно пускати рідних в реанімацію. Особисто для мене це нагадує один із вселенських соборів, на якому дискутувалося про те, існує чи не існує у жінки душа”, - зізнається Павло СІЛЬКОВСЬКИЙ у власній статті на порталі “Жити завтра”.





На правах реклами