Ми у Facebook
12.07.2016, 11:00

На Рівненщині - 13 випадків укусів скаженими тваринами, а вакцин - нема

Через це голова Рівненської облдержадміністрації попросив Кабмін пришвидшити закупівлю вакцин від сказу.
Як повідомляв портал ОГО, нещодавно на Рівненщині жінка померла від сказу, а днями скажені коти покусали жінку у Рівному та трьох дітей у Дубні. Міськрада Дубна, занепокоєна такою ситуацією, навіть виділила кошти на закупівлю вакцин конкретним потерпілим з міського бюджету. Втім, згідно з законодавством, централізовано робити закупки вакцин за державний кошт повинно Міністерство охорони здоров'я.

ВІДЕО: у Рівному в страшних муках померла жінка від сказу

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко під час селекторної наради нагадав про цей обов'зок держави, адже кількість рівнян, постраждалих від укусів тварин, збільшилася на 10,2% у порівнянні з минулим роком. Так, за І півріччя цього року в області 13 людей було покусано скаженими тваринами, одна людина через це загинула.

На Рівненщині значно зросла кількість випадків раку

На рік Рівненщині потрібно 4500 доз вакцин від сказу. Але за шість місяців цього року їх надійшло тільки 60. Це значно менше, ніж торік. Адже торік вакциною область була забезпечена на на 55,4%

"На жаль, на місцевому рівні ми не можемо вирішити цю проблему, адже придбати таку вакцину за кошти місцевих бюджетів неможливо, оскільки її просто немає в Україні», - наголосив Олексій Муляренко.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини