Ми у Facebook
19.07.2016, 20:00

Нові актори, прем'єри та іноземні гастролі - рівненський драмтеатр завершив сезон

17 липня у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі відбудеться Закриття театрального сезону 2015-2016 рр. Останньою цього театрального року глядачі переглянули рок-оперу «Біла ворона».
Цей сезон був цікавий і непростий водночас. Окрім вищезгаданої прем’єри рок-опери «Біла ворона» поета Юрія Рибчинського та композитора Геннадія Татарченка театр випустив на рівненську сцену виставу «Полліанна» за твором Елеонор Портер, комедію «Вечеря з диваком» Френсіса Вебера та казку «Дюймовочка». Народна артистка України Ліна Ізарова цьогоріч відзначила 75-річний ювілей творчим вечором.

Театр взяв участь у фестивалі «Час театру» в Івано-Франківську та «Класиці сьогодні» у Дніпродзержинську, у ХІІІ Міжнародному фестивалі «Тернопільські театральні вечори». Побували з «Останнім строком» у м. Забже, Польща. Показ української постановки став супроводжуючим заходом до XV Ювілейного загальнопольського фестивалю сучасної драматургії «Представлена реальність» (XV JUBILEUSZOWY OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL DRAMATURGII WSPÓŁCZESNEJ «RZECZYWISTOŚĆ PRZEDSTAWIONA») у «Новому театрі». А потім гостили цей театр на своїй сцені з виставою «Ясьо або Польський жарт».

Трупа нашого театру поповнилась двома новими акторами – Ольгою Боровець, вона пройшла кастинг на роль Полліанни в однойменній виставі та Миколою Бобриком, його перша роль у нашому театрі - Менестрель у «Білій вороні». Останній до речі у цьому році став фіналістом телепроекту «Голос країни», потрапивши у команду Святослава Вакарчука.

Також актори нашого театру проявили себе у кіно. Заслуженого артиста Укарїни Станіслава Лозовського ми побачили на великому екрані у кінофільмі «Гетьман» у ролі Тимоша Хмельницького. Презентація фільму відбулась і у Рівному в кіно палаці «Україна» за участі творців та акторів кінострічки. Актриса Вікторія Клєщенко-Пилипчук знялась у першому українському телесеріалі «Головний лікар», а Ніна Ніколаєва у тому ж таки «Гетьмані», «Реальній містиці» та серіалі «Регіна».

Радістю цьогорічною є також те, що кліп на пісню «Люблю музей» за участі наших акторів Станіслава Лозовського та Ніни Ніколаєвої мандрує світом здобуваючи все нові і нові перемоги.

Ми сподіваємось, що нам вдалось принести в Рівне трішки добра завдяки організації акції по збору янголів для «Музею на крилах», що у місті Кремінна на Луганщині, а також дякуючи допомозі і не байдужості рівнян зіграти благодійну «Полліану» для важкотравмованого Андрія Барабаша.

Загалом сезон вдався, хоча були й не прості моменти. Опісля Закриття сезону практично увесь колектив театру піде у відпустку, щоб з новими силами і у новому сезоні працювати ще потужніше, ще якісніше, ще яскравіше для любого глядача.

Колектив Рівненського академічного українського музично-драматичного театру дякує усім, хто був з нами у цьому сезоні! І до зустрічі у новому!





На правах реклами