Ми у Facebook
23.07.2016, 12:30

Сесія Рівненської міської ради: нова інформація щодо ситуації навколо тарифів

Як повідомляв портал ОГО, рівненські міські депутати розглядали питання про мораторій на підвищення тарифів.
Зокрема, бюджетна комісію міськради, яка проводила засідання 20 липня, на якому розглянули питання про заборону на введення в дію підвищення цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги: на електроенергію, теплову енергію, газ, послуги водопостачання і водовідведення та гаряче постачання у Рівному. Розгляд цього питання був на сесії міськради, яка відбувалася 21 липня. Сесію завершили того ж таки 21 липня, оскільки розглянули усі питання. Cеред прийнятих рішень було рішенння про звернння до Верховної Ради та Кабміну ініційоване «Радикальною партією Олега Ляшка».

Про це розповів міський депутат, голова фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» у Рівненській міській раді Роман Стасюк:

- Прес-служба Рівненської обласної організації ВО “Свобода” вчора, 22 липня, публічно розповсюдила неправдиву інформацію про те, що депутати фракції «Радикальної партії Олега Ляшка Рівненської міської ради виступили на підтримку політики уряду та відмовилися заборонити підвищення цін на комунальні послуги для рівнян. Але хочу наголосити, що офіційні результати голосування, які можна побачити на сайті Рівнеради, це спростовують: крім мене за питання «Про звернення депутатів Рівненської міської ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необґрунтованого підвищення комунальних тарифів» також проголосували і міські депутати від «Радикальної партії Олега Ляшка» Лащук Анатолій та Василь Немеш, усього за це рішення проголосували 22 депутати міськради присутні на сесії. Хочу наголосити, що за згадане звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необгрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, яке ініціюють фракції «Радикальної партії» у місцевих радах Рівненщини своїми рішеннями підтримали депутати не тільки Рівненської міської ради, але і Дубенської, Здолбунівсьої, Корецької, Рівненської районних рад, а також міські ради Дубровиці, Корця, Сарн та Костополя. Під зверненням фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» стоять підписи більшості депутатів.Тепер щодо самої п’ятої сесії, яка відбулась 21 липня 2016 року, депутати фракції «Радикальної Партії Олега Ляшка» Рівненської міської ради під час внесення до порядку денного проекту рішення про звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України підкреслювали, що це звернення не є популістичним, а має усі правові підстави вважатися економічно, а головне – юридично обгрунтованим.
Надіємося, що наші думки почують у Верховній Раді та в Кабінеті Міністрів і змінять тарифну політику на користь громадян. Ще раз хочу наголосити, що пора всім політичним силам та їх фракціям у місцевих радах захищати економічні та соціальні інетереси виборців.


З текстом звернення ви можете ознайомитися нижче:

ЗВЕРНЕННЯ

до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення

У країні спостерігається напружена соціально-економічна ситуація на фоні стрімкого зубожіння населення. Стрімка інфляція, скорочення робочих місць, аварійний стан житлово-комунальної сфери, неефективна політика уряду негативно впливають на якість життя громадян.
Збільшення розміру тарифів на житлово-комунальні послуги, газ, електрику призведе до різкого зниження рівня життя кожного громадянина. В свою чергу відсутність коштів у населення призведе до соціальної напруги.
Як представники місцевого самоврядування ми не можемо стояти осторонь актуальних проблем, які хвилюють людей.

Депутати Рівнеради хочуть накласти мораторій на підвищення тарифів

Звертаючись до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, вимагаємо:

1. Впровадження мораторію на підвищення з 1 липня 2016 року тарифів на житлово-комунальні послуги до покращення соціально-економічної ситуації в країні і встановлення прозорого механізму ціноутворення.

2. Заборони нараховувати з 1 липня 2016 року та стягувати з населення пеню за несвоєчасну сплату за комунальні послуги.

3. Заборони постачальникам тепла, газу, електроенергії, виставляти споживачам авансові рахунки за не надані послуги .

4. Ухвалення Постанови ВР №2597 “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства”.

5. Від Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг:

1) розкриття та оприлюднення методики розрахунків й обґрунтування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (опалення, постачання гарячої води, електроенергія, водопостачання та водовідведення) для мешканців громади Рівненської області.


2) негайного перерахунку ціни на газ для населення шляхом зміни формули розрахунку ціни (від прив’язки до європейських ринків до економічно обґрунтованої ціни на основі реальної собівартості видобутку) з метою подальшого зменшення комунальних тарифів.

3) відновлення пільгової норми споживання газу для населення та збільшення її до 2400 куб. м на опалювальний сезон.
Закликаємо Верховну Раду України та Кабінет Міністрів України прислухатися до проблем людей на місцях і негайно врегулювати проблему із підвищенням тарифів!


Також читайте до теми:

Депутати Рівнеради хочуть накласти мораторій на підвищення тарифів

Мораторій на підняття тарифів: коментар від “Рівнетеплоенерго”


Сесія Рівнеради: поява одного із депутатів викликала ажіотаж






На правах реклами