Ми у Facebook
25.07.2016, 10:00

Чим завершився суд над військовим добровольцем з Рівненщини

Судове засідання над дубенським волонтером, активістом та бійцем 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» - Володимиром Панкевичем, відбулося 21 липня.
Нагадаємо, що 10 травня Ізюмський міськрайонний суд Харківської області засудив Панкевича до чотирьох років позбавлення волі. Не погодившись з таким рішенням активісти м. Дубно звернулися до генпрокурора Луценка з проханням посприяти проведенню перевірки об'єктивності розслідування справи земляка волонтера. Після цього було прийнято рішення провести ще одне судове засідання уже 21 липня в Апеляційному суді м. Харків.

Так, черговий суд над активістом не приніс бажаних результатів. Під час засідання, за словами свідків, спостерігалося порушення прав обвинуваченого та адвокатів.

Ось як прокоментували засідання НВР Правий Сектор — Харківщина:

"Стороні захисту буквально не давали вставити репліку, що спричинило справедливе обурення присутніх у залі. Судді за першої ліпшої нагоди, коли громадськість вибухала емоціями, нервово видалялися у нарадчу кімнату. Ситуація виглядала безперспективною, але тактику на виснаження захист вирішив використати проти самих суддів. Було видно, що вони прагнуть якомога скоріше все скінчити (є інформація, що уже була готова ухвала по вироку), але захист затягував час постійними клопотаннями, після подання яких суд видалявся у нарадчу кімнату. Кульмінацією цього процесу було клопотання про долучення до справи адвоката Анатолія Тарасенка, якому, звісно ж, треба ознайомитися з матеріалами справи. Тож суддям нічого не лишалося, як перенести слухання, що в ситуації, яка склалася, було для нас більш ніж прийнятним..."

Наступний суд над добровольцем відбудеться 26 вересня.

Відомого рівненського лікаря вбили у власному офісі (+ ФОТО, ВІДЕО)





На правах реклами