Ми у Facebook
09.08.2016, 21:15

Благодир: питання інфраструктури потребує особливої та постійної уваги

Питання транспортної інфраструктури є одним із найважливіших для мешканців області, тому потребує постійної уваги та професійних дій з боку влади. Про це заявив голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Рівненської облради Юрій Благодир.
Як констатував депутат, інфраструктура загалом та, зокрема, дороги Рівненщини, завжди мають найвищій пріоритет. «Дане питання стосується всіх та кожного. Тому, для місцевої влади, звичайно, воно є одним з найголовніших» - підкреслив Юрій Благодир.

Проте, як наголошує депутат, на жаль, наразі єдине питання, яке дійсно зрушилось з місця – це поява у місцевих бюджетів населених пунктів, де є платники акцизів, можливості виділяти фінансування на ремонт та реконструкцію доріг внутрішнього значення. Дороги між селами продовжують знаходитись у критичному стані та залишаються великою проблемою.

Голова бюджетної комісії зазначив, що при всіх складностях вишуковуються будь-які можливості для поліпшення доріг в області. Наразі, очікується фінансове вливання в покращення доріг від уряду. Кабмін реструктурував борг і вивільнив близько 4,5 млрд грн. Ці гроші планується спрямувати на найбільш критичні ділянки доріг, зокрема і в Рівненській області.

З іншого боку, є успіхи в інших інфраструктурних проектах. Так, рівненський аеропорт може дати реальний поштовх для розвитку Рівного та прилеглих районів. «Рівненський аеропорт – на сьогодні це інфраструктурний драйвер області. Існує ще дуже багато проблем, які потрібно вирішити, але потенціал очевидний. В перспективі аеропорт може стати одразу й зручністю для мешканців, й успішним підприємством, яке зможе створити нові робочі місця і наповнювати бюджет» - резюмував Юрій Благодир.

До теми:

Скільки коштує туристам переліт з Рівненського аеропорту до Туреччини

У Горбакові на Гощанщині стартували роботи у недобудованій школі

Скільки коштує кілометр української дороги





На правах реклами