Ми у Facebook
10.08.2016, 16:20

Рівненські депутати хочуть мати більший вплив на вибір керівників комунальних закладів

Рівненська обласна рада підготувала відповідне звернення до Верховної Ради та Кабміну.
У ньому просить внести зміни до законодавства, зокрема, до статті 42 Закону України «Про вищу освіту». Адже ця стаття говорить, що керівника комунального вищого навчального закладу обирає трудовий колектив, а з особою (кандидатурою), яка набрала понад 50 відсотків голосів, засновник або уповноважений ним орган укладає контракт строком на п’ять років не пізніше одного місяця з дня її обрання.

Коли обиратимуть голову Рівненської облради

Окрім цього, депутати Рівненської облради хочуть змінити закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури». Адже він передбачає, що на розгляд сесії обласної ради буде виноситись єдина кандидатура, яку визначатиме конкурсна комісія. Вона складається з дев’яти членів: по три кандидатури подають члени трудового колективу, громадські організації у сфері культури та орган управління. До того ж, обласна рада зобов’язана призначити переможця конкурсу керівником комунального закладу культури не пізніше двох місяців з дня оголошення конкурсу.

"Мене побили через футболку "Правого сектора", - рівненський "кіборг" Рома Рудейчук


Цим, вважають депутати, обмежується вплив обласної ради на управління комунальними закладами і вона не має альтернативи у виборі керівників.

Звернення будуть розглядати на одній з найближчих сесій Рівненської облради.





На правах реклами