Ми у Facebook
15.08.2016, 08:20

Рівненська облрада хоче позбавити депутатської недоторканості нардепа Новинського

Вадим Новинський (фото ipress.ua)

Для цього підготувала відповідне звернення до Президента, Генпрокурора України та голови СБУ.
Нардепа Вадима Новинського депутати облради вважають одним із основних фінансистів та організатором міжконфесійних протистоянь у Рівненській області, який відстоює інтереси російської православної церкви.

Рівненська облрада звернеться до Порошенка через російські автобуси

Адже він, як говориться у зверненні, погрожував фізичною розправою голові Дубенської райдержадміністрації Юрію Парфенюку за його особисту участь у переговорах з метою усунення протистояння між конфесіями УПЦ КП та УПЦ МП, що підпадає під ознаки кримінальних злочинів, передбачених ст. ст. 129, 350 КК України.

Рівненські депутати хочуть мати більший вплив на вибір керівників комунальних закладів

Також, стверджується у зверненні, Новинський привселюдно застосовував фізичну силу та погрожував вбивством митрополиту Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ (МП) Олександру Драбинку за його вільне бачення релігійної потреби України та українців, як це було в м. Корець Рівненської області (відкрито кримінальне провадження), що підпадає під ознаки кримінальних злочинів, передбачених ст. ст. 129, 161 КК України.

Коли обиратимуть голову Рівненської облради


"Такі дії не відповідають статусу народного депутата України, суперечать присязі, яку він давав народу України, направлені на розпалювання релігійної ворожнечі, дискримінаційному ставленні та нетерпеливості до інших віросповідань, організацію безпорядків на мирній території України", - говориться у зверненні.

Розглянути звернення Рівненська облрада збираються на одній з найближчих сесій.





На правах реклами