Ми у Facebook
19.08.2016, 11:40

25: творці Незалежності. Христина Сиволап - Ровесниця Незалежності, яка творить майбутнє українського кіно

Вона народилася в місті Рівне 25 років тому. Незважаючи на такий молодий вік, на її тендітні плечі лягла надзвичайно важлива місія – працювати над розвитком кіноіндустрії України.
Христина СИВОЛАП – режисер, молода мама, а найголовніше – творча особистість, про яку не раз ми почуємо завдяки її неповторним режисерським роботам.

Навчалася майбутня режисерка у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. Ще студенткою, Христина зняла короткометражний документальний фільм “Вірую”, з яким дівчина брала участь у фестивалі NYC. Також працювала над соціальною рекламою на тему української мови. Це мотиваційне відео здобуло диплом за 3-тє місце у номінації “Соціальна відеореклама” на 6-му Національному фестивалі соціальної реклами. Короткометражний ігровий фільм “Дужевільний”, дипломна робота Христини, був учасником 5-го Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art. Цього ж року дівчина знімає ще один студентський короткометражний ігровий фільм “У мене є, а в тебе немає”.

Рівнянка Христина Сиволап знімає серіал (+ФОТО)

У 2013 році розпочинається дебют Христини у великому кіно. Сценарій стрічки переміг на п`ятому відкритому конкурсі кінопроектів від Держкіно і, за правилами, отримав стовідсоткове фінансування. А це – 1 млн 259 тисяч гривень. Так режисерка зняла короткометражку на мільйон гривень – "Давай не сьогодні". У 2015 роботу рівнянки оцінили в рамках проведення Міжнародного кінофестивалю у Каннах, у позаконкурсній програмі Short Film Corner та у Львові на “Wiz-Art” стрічка отримала приз глядацьких симпатій.

– Це був мій дебют, якщо можна так сказати, в серйозному кіно. До цього я знімала студентські фільми і телепрограми. Тому вражало мене безліч речей, найбільше – масштаби і чітка організація. Я відповідала виключно за творчу складову, роботу з акторами, оператором, художником… Порівняно зі студентським кіно, де режисер – він же адміністратор, гример, продюсер, водій, помічник режисера… – це приносило окреме задоволення, – розповідає Христина.

Зараз молода режисерка працює над зйомками нового українського серіалу. Разом з Іриною Громоздою Христина знімає серіал про любов без вікових обмежень. Зйомки фільму проходять у Києві до кінця серпня. Новий серіал – це 16-серійна драма-комедія "Папа Ден" (укр. "Тато Ден"), виробництва FILM.UA. В основі історії – взаємини двох героїв Дена і Тіни. Вони познайомилися в барі за нестандартних обставин, але з цілком стандартними продовженням: побачення, секс на одну ніч, жодних зобов'язань... "Папа Ден" (адаптація успішного новозеландського серіалу Step Dave) – сімейна драма з елементами комедії, яка відображає сучасні реалії.

Рівнянка Христина Сиволап дебютувала у професійному кіно [+Фото]

Ми з нетерпінням чекаємо прем'єру нового серіалу Христини і бажаємо режисерці творчого натхнення та успіхів на творчій ниві!





На правах реклами