Ми у Facebook
20.08.2016, 12:30

25: творці Незалежності. Юрій Супрунюк: Треба, щоб все більше людей з гордістю казали: "Я – українець"

Є люди, які можуть годинами говорити про те, якою має бути Україна, та ділитися планами про те, як змінити стан справ на Рівненщині. А є ті, хто щоденною працею робить кроки для того, щоб країна стала такою, як ми мріємо. До останньої категорії людей без перебільшення можна віднести Юрія СУПРУНЮКА.
Він – знаний і шанований на Рівненщині підприємець, керівник потужного підприємства з виробництва мінеральних добрив, національного товаровиробника, який успішно працює не лише на вітчизняному, а й на європейських ринках. Людина, яка створює нові робочі місця та сплачує податки, наповнюючи обласний бюджет. Водночас Юрій Супрунюк – людина з активною життєвою позицією, депутат Рівненської районної ради, голова Рівненської обласної організації Аграрної партії України, який прагне будувати нову Україну.

– Що у Вашому розумінні “незалежність України” – це конкретна дата 24 серпня 1991 року чи процес, який триває і нині?

– Для нас незалежність – це те, що визначає не минуле, а майбутнє. Адже те, якою є і буде Україна – це майбутнє наших дітей та внуків, це доля всього народу. Насправді українцям за 25 років незалежності не так багато є чим пишатися, проте найголовніше, що, незважаючи ні на що, ми довели усьому світові, що ми – нація, народ, який дає відсіч ворогу на сході України.

Треба розуміти, що незалежність — як людина. Якщо людина згадує про минулі невдачі, то вона зупиняється. А держава, як і людина, має щоденно доводити собі, що в неї є майбутнє. Минуле – це добре, але значно важливіше те, про що ми зараз мріємо та які цілі перед собою ставимо.

– Як же ми, українці, можемо довести собі, що у нас справді є майбутнє?

– Кожен з нас може доводити, що Україна має майбутнє, щоденною важкою працею. Поважати старших, відкривати перспективи молоді, створювати робочі місця, дбати про безпеку, піклуватися про довкілля – ось те, над чим ми маємо працювати. Але найголовніше, про що варто пам’ятати, – успіх приходить лише до тих націй, які згуртовані навколо своєї держави.

– А як нам нині згуртувати українське суспільство, яке розділене за багатьма критеріями?


– Кожен має відчути себе українцем. Це, напевно, найголовніша реформа, яку варто зробити. Тоді нам буде зрозуміло, в чиїх руках повинні бути суспільні багатства, якою має бути політика, як розвивати культуру… Ми – нація, яка живе, не знаючи свого минулого, і, напевно, тому 25 років ми тупцюємо на місці. І чим більше людей в Україні говоритимуть із гордістю “я – українець”, тим швидше у нас буде те життя, яке ми хочемо і про яке давно мріємо.

– Від питань всеукраїнських до регіональних: Ви очолюєте на Рівненщині обласну організацію Аграрної партії України. Що робить ця політична сила для реального об’єднання країни?

– Аграрна партія в Україні та на Рівненщині зокрема поставила собі надскладну мету. Ми прагнемо об'єднати людей, для яких поняття "Україна", "незалежність", "патріотизм", "розвиток", "майбутнє" – не порожні слова. І ми хочемо, щоб ті, хто були байдужі до політики, зрозуміли, що вони мають шанс разом з нами щось змінити в цій державі. Тому Аграрна партія об'єднує фермерів і освітян, аграріїв і лікарів, медиків і підприємців. Бо Аграрна партія – це партія всього українського народу, і варто пам’ятати, що є те, що об’єднує усіх нас – усі ми родом з села. І нам варто керуватися словами В’ячеслава Липинського: "Ніхто не збудує нам держави, якщо ми самі її не збудуємо".

– Який внесок Ваше підприємство зробило і продовжує вносити у розбудову України?

– Я міг би про це говорити годинами, але наведу один факт, який, впевнений, відповідає на чимало питань. Група компаній “УкрТехноФос” за перші місяці 2016 року виконала весь план із податків, які було поставлено для Рівненського району. Хіба це не внесок у розбудову краю та України?! Наша якість та конкурентоспроможність підтверджена багаторічною співпрацею з провідними вітчизняними сільгоспвиробниками. Добрива "УкрТехноФос" відзначені почесним знаком якості "Вища проба" та внесені до національного каталогу "Реєстр кращих товарів України". Підприємство займає почесне третє місце серед підприємств-виробників добрив у Всеукраїнському конкурсі "Європейський вектор". У 2012 р. група компаній "УкрТехноФос" стала переможцем у п’яти номінаціях фінансово-господарської діяльності щорічного національного бізнес-рейтингу "Лідер галузі". Інвестиційний проект ТзОВ "УкрТехноФос" "Впровадження енергозберігальної технології виробництва складних мінеральних добрив, збагачених мікроелементами" став переможцем Конкурсу Української державної інноваційної компанії. Цьогоріч ТзОВ "УкрТехнофос" визнано вітчизняним товаровиробником року у рейтингу "Журналістське визнання" Видавничого дому "ОГО". Свій розвиток група компаній "УкрТехноФос" проявляє як в Україні, так і за кордоном, беручи участь у великій кількості міжнародних виставок. А також ми стали учасниками програми опіки про братів наших менших від Рівненського зоопарку. Адже впевнені, що саме так має діяти соціально відповідальний бізнес – прояв любові та ставлення до тварин і висвітлення її у конкретних справах.

ДРУЖНІЙ КОЛЕКТИВ ПІДПРИЄМСТВА "УКРТЕХНОФОС"







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ