Ми у Facebook
21.08.2016, 14:30

25: творці Незалежності. Ігор Гордійчук – Герой нашого часу

Є люди, чиї вчинки назавжди залишаються в пам'яті, а їх подвиг неможливо переоцінити, адже від мужності одного залежить життя сотень. Ігор Гордійчук належить саме до тих людей, які захищають країну ціною власного життя і вірять у її неодмінну перемогу над ворогом.
Полковник Збройних Сил України Ігор ГОРДІЙЧУК народився у селі Залізниця Корецького район на Рівненщині. Пройшов шлях від командира механізованого взводу до заступника командира танкового полку. Подальшу військову кар'єру зробив у військах спецпризначення, добившись переведення на посаду заступника командира бригади спеціального призначення, а згодом став командиром. У 2010 році майбутній Герой України проходив службу у складі міжнародного контингенту в Республіці Афганістан. А після повернення став першим заступником начальника Академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного. У квітні 2014 року отримав призначення у Головний командний центр Міністерства оборони України. Служив на посаді начальника центру оперативного керівництва — заступника начальника Головного командного центру ЗСУ.

Особливу мужність Полковник Збройних сил України, офіцер Головного командного центру Генерального штабу Герой України Ігор Гордійчук виявив під час операції із взяття під контроль стратегічної висоти Савур-Могили.

Подвиг героя з Рівненщини полковника Ігоря Гордійчука

Впродовж 12 діб у серпні розвідники Гордійчука утримували контроль над Савур-Могилою, відбиваючи нічні штурми бойовиків. Полковник був неодноразово контужений, але позицій не покинув. Ігор Гордійчук останнім пішов з висоти та рейдовими діями по тилах противника вивів особовий склад з-під вогню. У ході стримування атак терористів отримав тяжке поранення голови і 30 серпня у непритомному стані був доставлений до лікарні Дніпропетровська. Переніс кілька операцій.

21 жовтня Указом Президента полковнику з Рівненщини присвоєно звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” – за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. У вересні полковник також був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького II та III ступенів.

На початку лютого 2015 року Ігоря Гордійчука прийняли на реабілітацію американські лікарі Військово-медичного центру Збройних сил США імені В.Ріда, у Вашингтоні.

Президент поспілкувався з рівненським Героєм України, який перебував на лікуванні у США

В цей час міністр оборони України Степан Поторак призначив Героя начальником Київського військового ліцею Богуна, у квітні 2016 року полковник приступив до керівництва. Тепер він може передавати свій досвід та волю майбутнім поколінням. А йому є що розповісти, адже не щодня зустрінеш того, хто, як Ігор Гордійчук своїм життям доводить, що неможливого у житті немає!






На правах реклами