Ми у Facebook
26.08.2016, 17:50

Чемпіонат України. 6 тур. «Десна» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У п’ятницю, 26 серпня, рівненський «Верес» проведе зустріч 6 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. Команда Володимира Мазяра у гостях зіграє є чернігівською «Десною». Матч відбудеться на стадіоні «Сонячний» у Харкові і розпочнеться о 18:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», рівно шість років не зустрічалися між собою в офіційних матчах чернігівська «Десна» та рівняни. Прикметно, що востаннє суперники зіграли також у серпні і також на полі «Десни». Той матч, щоправда, відбувся у рамках чемпіонату Другої ліги і завершився переконливою перемогою господарів.

14 серпня 2010 року, Чернігів, стадіон ім. Юрія Гагаріна
«Десна» - «Верес» - 4:2 (4:0)

«Десна»: Литвин – Гетьман, Олійник (Ярошенко, 73), Блавацький (Донець, 70), Єлисеєв, Таран (Булкін, 81), Титомир (Орєхов, 65), Гулордава (Рева, 46), Кожем’яченко (Проценко, 75), Алаєв (Волков, 57), Велієв.
Головний тренер: Олег Мельниченко.

«Верес»: Печинський – Новосад, Воротеляк, Жук, Котюк, Вознюк (Назарчук, 72),Єфімчук, Оксенюк, Гайдук, Гаврилюк (Фірсов, 83), Любар (Жилінський, 83).
Головний тренер: Віталій Шевчук.

Голи: Алаєв (8), Кожем’яченко (19, 30, 42) – Гайдук (57), Оксенюк (90, з пенальті).
Попередження: Титомир (10), Кожем’яченко (59), Єлисеєв (68), Орєхов (78) – Оксенюк (3), Любар (18).


Після того сезону шляхи суперників розділилися. «Верес» припинив своє існування на довгих п’ять років. А «Десна» - вже за рік розпочала свій шлях нагору. У сезоні 2011-2012 чернігівський клуб став четвертим, програвши «бронзовий» матч краматорському «Авангарду». А у сезоні 2012-2013 «Десна» впевнено виграла турнір Другої ліги і завоювала право підвищитися у класі.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Упродовж трьох років у чемпіонаті Першої ліги «Десна» двічі фінішувала п’ятою, а минулий сезон команда завершила на восьмій позиції у турнірній таблиці.

Сучасна «Десна» за аналогією з рівненським «Вересом» - взяла курс на будівництво народного клубу у Чернігові. У червні цього року у клубі провели публічну зустріч із вболівальниками, з допомогою громадськості вже розробили нову сучасну емблему, а також – розпочали реконструкцію стадіону імені Юрія Гагаріна. Саме тому свої домашні поєдинки «Десна» нині вимушена проводити де-інде. Розпочинала сезон команда в Обухові. А матч з «Вересом» зіграє на харківському «Сонячному».

Команда з Чернігова влітку провела серйозну підготовку до сезону. «Десна» перемогли у контрольних матчах «Сталь» (Кам’янське) – 1:0 та «Динамо U-21» (Київ) – 2:1.

У міжсезоння команда зуміла зберегти усіх лідерів минулого сезону, підсилившись кількома досвідченими виконавцями. Зокрема, півзахисник Андрій Мостовий (екс-«Зірка»), форвард Олександр Філіппов (екс-«Авангард»), півзахисник Ігор Солдат (екс-«Гірник») та воротар Костянтин Махновський (екс-ПФК «Суми»).

У нинішньому сезоні «Десна» впевнено стартувала у чемпіонаті Першої ліги. Клуб із Чернігова переміг МФК «Миколаїв» - 2:0, «Нафтовик-Укрнафту» - 1:0, «Буковину» - 1:0, зіграв унічию з «Геліосом» - 1:1 та мінімально поступився «Черкаському Дніпру» - 0:1. Нині «Десна» відстає від рівнян у турнірній таблиці Першої ліги у сього на два пункти. Тож господарі поля (хоча цей статус лише умовний) намагатимуться взяти максимум очок у п`ятничному матчі.

Востаннє «Верес» перемагав «Десну» на виїзді у квітні 1992-го року у рамках Першої ліги дебютного чемпіонату в історії незалежної України. Тоді гра завершилася з рахунком – 4:1 на користь рівнян. Чотири голи за «Верес» забив Олексій Снігирьов, а за чернігівський клуб відзначився Володимир Авраменко.

ДОСЬЄ:

«Десна» (Чернігів)
Рік заснування: 1960
Попередні назви: «Авангард» (Чернігів), СК «Чернігів».
Досягнення: чемпіон Другої ліги 1997 (група «А»), 2006 (група «А»), 2013.
Найвище місце у чемпіонатах України: 4 місце у Першій лізі 2008.
Чвертьфіналіст Кубка України 2013-2014

Історія протистоянь «Десна» - НК «Верес»:
47 матчів: +14 +15 -18
Різниця м’ячів: 47-60

Історія протистоянь на полі «Десни»:
24 матчі: +10 =10 -4
Різниця м’ячів: 28-23.



Матч між чернігівською «Десною» та НК «Верес» обслуговуватиме двадцятивосьмирічний арбітр зі Львова Олександр Шандор.

У минулому сезоні Олександр Шандор вже працював на матчах команди Народного Клубу у Кубку України та чемпіонаті Другої ліги. В першому рівняни програли столичному «Арсеналу» - 0:1, а у другому - перемогли «Інгулець» - 2:0.

Олександр Шандор також був присутній у якості четвертого арбітра на матчі попереднього туру між НК «Верес» та «Авангардом», який рівняни впевнено виграли - 3:0.

Допомагати Олександру Шандору цієї п`ятниці будуть асистенти Роман Соботюк (Бердичів) та Юрій Вишневський (Київ). Четвертий арбітр - Дмитро Панчишин (Харків). Спостерігач арбітражу - Геннадій Бич (Київ).





На правах реклами