Ми у Facebook
29.08.2016, 18:00

Рівняни вперше завоювали малий Кубок Єрмака з українського рукопашу «Спас» [Фото+Відео]

У Запоріжжі пройшов ХХ Міжнародний фестиваль національних воїнських і традиційних культур «Запорозький Спас» імені Анатолія Єрмака. Команда з Рівненщини успішно провела свої двобої та, в підсумку, посіла третє місце, виборовши малий Кубок Єрмака.
Як повідомили в Управлінні молоді та спорту Рівненської ОДА, представники Рівненщини беруть у ньому участь багато років поспіль, починаючи з першого у 1997 році. Команда від області складалася з восьми спасівців, які перед тим пройшли підготовку у вишкільному таборі «Спас-2016», який отримав підтримку управління.

Перший день фестивалю розпочався зі змагань з українського рукопашу «Спас» - Кубок Єрмака. Цей Кубок присвячений пам'яті народного депутата України Анатолія Єрмака, який надавав величезну підтримку національним бойовим мистецтвам.

Троє рівнян взяли участь у турнірі. Так вийшло, що змагалися вони з кращими бійцями з Запорожжя, Дніпра і Луцька. До фіналу дійшли двоє рівненських спасівців. Як результат, в активі рівнян два других місця і третє загальнокомандне. Таким чином, рівняни вперше за дванадцять років вибороли малий Кубок Єрмака.

На відео - один з кращих поєдинків рівнянина Олександра Пашковського.



Друга половина дня була присвячена презентації фільму Запорозької ОДТРК «Не шукайте Спас на чужині», нагородженню команд і віншуванню учасників першого фестивалю.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Олімпійське літо» на Рівненщині стартувало з Дубно

«Олімпійське літо» прийшло на Костопільщину та Гощанщину

Наступний день розпочався на території історико-культурного комплексу «700-літній Запорозький дуб». За легендою, там Богдан Хмельницький розпочав своє повстання. Відкривали програму лицарським турніром. Рівняни та лучани в цей час пішли на Хортицю, на екскурсію, де зустріли миколаївську делегацію, серед яких були знайомі з табору «Останній отаман "Поліської Січі», що проходив за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Під стінами Січі була зроблена спільна світлина.

Після обіду, на дубі стартували майстер-класи та показові виступи з різних видів бойових мистецтв. Цього року до нас прийшли представники грузинських чідаоби та хрідолі, азербайджанської боротьби «Гюлеш», татарської «Алиш», японського сумо, карате кіокушинкай, китайського тайцзицюань та цигун, таїландського «Муей Тай», англійського боксу та американського кікбоксингу, стилю Кадочнікова та новітньої розробки – поліційного хортингу.

Практично всі ці стилі представляли титуловані спортсмени. Часто чемпіони Європи та світу у своїх видах. І кожен міг розповісти про себе.

Українські види були представлені Спасом, боротьбою на поясах та навхрест, кулачним боєм, та козацьким граєм. Як окремий вид можна винести жіночий бойовий пляс.

Завершувався день виступами запорозьких бардів. А наступного - учасників чекала екскурсія на Кам'яну Могилу.
















На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ