Ми у Facebook
03.09.2016, 16:00

Чемпіонат України. 7 тур. «Верес» - «Скала» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У суботу, 3 вересня, рівненський «Верес» проведе зустріч 7 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. Підопічні Володимира Мазяра вдома зіграють з стрийською «Скалою». Матч відбудеться на стадіоні «Авангард» у Рівному і розпочнеться о 17:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», «Скала» (Стрий) – один із найстаріших футбольних клубів України – заснований 1911 року українцями-гімназистами під назвою Український Спортовий Кружок «Січ». З тих пір, щоправда, команда принаймні п’ять разів припиняла своє існування, а потім відроджувалася, чи об’єднувалася з іншими футбольними клубами. Часто – під зовсім іншими назвами.

Свій перший матч команда «Січ» провела 21 травня 1911-го року, поступившись – 5:8. Вже за рік команда вперше одержала назву «Скала», а також – форму малиново-зеленого кольору, в якій стрияни виступають і зараз. Малиновий колір символізує козацтво та волю, а зелений — ліси Карпат.

Перший професіональний футбольний клуб у Стрию з’явився у 1989-му році. А вже через два роки, об`єднавшись із «Карпатами» (Кам`янка-Бузька), він отримав місце в другій лізі чемпіонату СРСР.

Тоді ж «Карпати» (Стрий-Кам’янка-Бузька) вперше зустрілися із рівненським «Вересом». Матч у Рівному завершився перемогою «Карпат» - 2:1, а вдома команда зі Стрия і Кам’янки-Бузької обіграла рівнян – 2:0.

У першому чемпіонаті Незалежної України стрияни повернулися до історичної назви «Скала». Обидва клуби «Верес» та «Скала» - тоді виступали у Першій ліз, граючи втім у різних зонах. Рівняни у підсумку завоювали путівку до еліти. Стрияни – на довгий час стали міцним середняком Першої ліги.



МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Знову «Верес» та «Скала» зустрілися після вильоту рівнян із Вищої ліги. У рамках чемпіонату Першої ліги 1995-1996 «Верес» вдома обіграв «Скалу» - 2:1 (голи у складі господарів забивали Ігор Пархомчук та Олег Синицький). Матч у Стрию завершився унічию – 0:0.

Наступного разу суперники зустрілися вже у чемпіонаті Другої ліги 2001-2002. Упродовж трьох наступних років команди провели між собою шість матчів, лише раз зігравши унічию. У сезоні 2003-2004 стрийський вже «Газовик-Скала» впевнено виграв групу «А» Другої ліги і підвищився у класі. За два наступні сезони у Першій лізі стрияни зуміли пробитися до 1/8 розіграшу Кубку України та посісти шосту позицію у чемпіонаті.

Втім, за злетом наступило чергове падіння. Команда припинила існування на три роки, а відновившись, знову повернулася до Другої ліги. Там «Скала» виступала до минулого сезону, коли завдяки завоюванню п’ятої підсумкової позиції та розширенню Першої ліги – знову отримала можливість підвищитися у класі.

У минулому сезоні «Скала» та НК «Верес» провели два офіційних матчі.

«Скала» - НК «Верес» - 0:1
26.07.2015, Стрий, стадіон «Сокіл».

«Скала»: Завгородній, Антонів (Муляренко, 89), Бондаренко, Подоляк, Клименко, Іванченко (Рябушко, 51), Скакун, Кміть (Квич, 57), Цюцюра, Пришнівський, Коцюмака.

НК «Верес»: Нагірний, Бурдіян, Гальчук, Голубка (Лакуста, 57), Жовтюк, Загідулін (Скоцький, 65), Коблюк, Лазар, Міліщук (Цурупін, 57), Нікіфоров, Шутов.

Гол: Цурупін (79).

НК «Верес» - «Скала» - 1:1
22.10.2015, Рівне, стадіон «Авангард»

НК «Верес»: Рябой, Гальчук, Жовтюк, Білоус, Носарєв, Орловський, Поручинський (Денега, 74), Шутов, Деревльов (Бурдіян, 72), Дністрян (Скоцький, 50), Лакуста.

«Скала»: Герич, Стасюк, Подоляк, Максимович, Бондаренко, Клименко, Рябушко (Лівінський, 44), Скакун, Кміть (Квич, 55), Кохман (Мись, 59), Пришнівський.

Голи: Орловський (57) – Скакун (89).

На відміну від команди Народного Клубу «Верес», яка із виходом до Першої ліги практично повністю оновила склад, «Скала» зберегла усіх своїх минулорічних лідерів. Перші ролі у грі стриян як і раніше виконують Роман Герич, Володимир Пришнівський, Віталій Рябушко, Василь Цюцюра, Дмитро Скакун та інші.

Влітку команду підсилили нападник Дмитро Шваб (екс»Арсенал-Київщина»), півзахисники Ігор Бровко (екс-«Арсенал-Київ»), Олександр Боровик (екс-«Арсенал-Київщина»), хавбек із гани Барнор Брайт та оборонець Любомир Білоус, який минулий чемпіонат розпочинав у складі НК «Верес» (12 матчів, 0 голів).

У чемпіонаті Першої ліги 2016-2017 «Скала» стартувала не надто вдало. Лише 1 перемога у 5 матчах. Проте, серед суперників стриян вже було чимало потенційних кандидатів на вихід до Прем’єр-ліги. «Скала» поступилася «Іллічівцю» - 1:2, «Геліосу» - 0:1, «Буковині» - 0:3, зіграла у нульову нічию із «Миколаєвом» та «Черкаським Дніпром», а також обіграла «Нафтовик-Укрнафту» - 2:1. Крім того, команда вже вилетіла із розіграшу Кубку України, програвши ФК «Тернопіль» - 0:1.

У нинішньому сезоні стрияни не можуть вразити ворота суперників вже у чотирьох матчах поспіль. Суха серія триває вже 380 хвилин.

Натомість, НК «Верес» - одна із найбільш забивних команд Першої ліги у сезоні: 13 голів у 7 матчах.

Досьє:

«Скала» (Стрий)
Рік заснування: 1911
Попередні назви: «Січ», «Спартак», «Буровик», «Машинобудівник», «Авангард», «Карпати», «Газовик-Скала».
Досягнення: переможець групи «А» Другої ліги 2003-2004.
Найвище місце в чемпіонатах України: 6 у Першій лізі 2005-2006.
Учасник 18 розіграшу Кубку України 2005-2006.

Історія протистоянь НК «Верес» - «Скала»:

16 матчів: +5, =3, -8
М’ячі: 13-18

Історія протистоянь на полі НК «Верес»:

8 матчів: +4, =2, -2
М’ячі: 10-9





На правах реклами